Ο ευρωπαϊκός αέρας του κάνει καλό για αυτό και ο Γούντι Άλεν θα παραμείνει στην «Γηραιά ήπειρο» για την νέα του ταινία. Αυτή τη φορά προορισμός του θα είναι η Δανία.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης αναζητά ήδη τοποθεσίες στην Κοπεγχάγη για το καινούργιο του φιλμ, αγνώστου -προς το παρόν- τίτλου.

Το 2005 ο 76χρονος σήμερα Άλεν έκανε το… υπερατλαντικό βήμα γυρίζοντας το Match Point στο Λονδίνο, ενώ ακολούθησαν τα Vicky, Cristina, Barcelona (2008) στην Βαρκελώνη (όσκαρ β' γυναικείου για την Πενέλεπε Κρουθ), You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010) επίσης στην αγγλική πρωτεύουσα, Midnight in Paris (2011) στο Παρίσι (όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου) και Nero Fiddled (2012) στη Ρώμη που βρίσκεται στη διαδικασία των γυρισμάτων. Σε αυτή θα πρωταγωνιστούν η Έλεν Πέιτζ, Πενέλοπε Κρουθ και Τζέσε Άιζενμπεργκ.

Ο Λέτι Άρονσον, παραγωγός όλων των ευρωπαϊκών ταινιών του Άλεν βρίσκεται ήδη σε ζητήσεις με τον Δανό παραγωγό του οσκαρικού Pelle The Conqueror (1987). Η κίνηση δεν είναι τυχαία, πάντως. Η προτίμηση ευρωπαϊκών πόλεων έχει αποδειχθεί σοφή επιλογή για τον σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό με τους τοπικούς φορείς να βοηθούν οικονομικά και οργανωτικά προκειμένου για την προβολή του τόπου τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube