Τέλος τα ψέματα! Οι μήνες έγιναν εβδομάδες, οι εβδομάδες μέρες και πλέον μπορούμε να μιλάμε για… ώρες.

Φυσικά, ο λόγος γίνεται για την έναρξη του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, του οποίου η αυλαία θα ανοίξει το τριήμερο 16-18 Μαρτίου με το γκραν πρι στην πίστα της Αυστραλίας. Πριν όμως οι πιλότοι πατήσουν γκριντ το www.sport-fm.gr σας τους παρουσιάζει, για να θυμηθείτε τα… ρόστερ των ομάδων για το 2012!

Δώδεκα ομάδες, 24 πιλότοι!

Δώδεκα θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, όσες δηλαδή και την προηγούμενη σεζόν. Ωστόσο, τρεις από αυτές έχουν πλέον διαφορετική ονομασία. Η πρώην Renault πλέον λέγεται Lotus Renault, η Lotus άλλαξε σε Caterham και η Virgin σε Marussia.

Όσον αφορά στους πιλότους, οι αλλαγές δεν είναι πολλές, ιδιαίτερα στις ομάδες που πρωταγωνιστούν, αφού Red Bull, McLaren και Ferrari διατήρησαν τους οδηγούς τους.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Lotus Renault, η οποία θέλοντας να αφήσει πίσω της, την υποτονική σεζόν, άλλαξε το δίδυμό της, φέρνοντας στην ομάδα τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2007, Κίμι Ραϊκόνεν και τον Ρομάν Γκροσεάν.

Με την επιστροφή του «Iceman» στο πρωτάθλημα της F1, στο γκριντ θα υπάρχουν έξι Παγκόσμιοι πρωταθλητές (Μίκαελ Σουμάχερ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Φερνάντο Αλόνσο, Λιουίς Χάμιλτον, Τζένσον Μπάτον, Κίμι Ραϊκόνεν).

Ωστόσο και την επόμενη σεζόν δεν θα λείψει το… νέο αίμα από τα γκριντ, με τις Toro Rosso και Marussia να εμπιστεύονται νέους οδηγούς.

Οι μικροί του πρωταθλήματος…

Ο Γάλλος Σαρλς Πικ, θα βρίσκεται στο πλευρό του Τίμο Γκλοκ και πίσω από το τιμόνι της Marussia. O 22χρονος έχει τρέξει στα πρωταθλήματα Formula Renault 2.0, Formula Renault 3.5 Series, GP2 Asia Series και GP2 Series. Στην Αυστραλία θα ντεμπουτάρει με μονοθέσιο της F1.

Ωστόσο, ακόμη ένας Γάλλος θα πάρει το βάπτισμα του πυρρός στην πίστα της Μελβούρνης. Ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ θα τρέξει για λογαριασμό της Toro Rosso, δίπλα στον Ντανιέλ Ρικιάρντο. Ο 21χρονος την περσινή σεζόν τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 Series.

Συνοπτικά τα… ρόστερ:

1. Red Bull:Σεμπάστιαν Φέτελ- Μαρκ Γουέμπερ (δείτε εδώ τις συνήθειες και τις... φοβίες των πιλότων της Red Bull)
2. McLaren: >Τζένσον Μπάτον- Λιούις Χάμιτλον (δείτε εδώ τις συνήθειες και τις... φοβίες των πιλότων της McLaren)
3. Ferrari: Φερνάντο Αλόνσο-Φελίπε Μάσα (δείτε εδώ τις συνήθειες και τις... φοβίες των πιλότων της Ferrari)
4. Mercedes: Μίκαελ Σουμάχερ-Νίκο Ρόσμπεργκ (δείτε εδώ τις συνήθειες και τις... φοβίες του Σούμι)
5. Lotus Renault: Κίμι Ραϊκονεν- Ρομάν Γκροσεάν
6. Force India: Πολ Ντι Ρέστα- Νίκο Χούλκενμπεργκ
7. Sauber: Καμούι Κομπαγιάσι-Σέρχιο Πέρες
8. Toro Rosso: Ντανιέλ Ρικιάρντο- Ζαν Ερίκ Βερνιέ
9. Williams: Παστόρ Μαλδονάδο- Μπρούνο Σένα
10. Caterham: Χέικι Κοβαλάινεν- Βιτάλι Πετρόφ
11. HRT: Πέδρο Ντε Λα Ρόσα- Ναρέιν Καρθικέγιαν
12. Marussia: Τίμο Γκλοκ- Σαρλς Πικ

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube