Ούτε καν περιθώρια αντίδρασης στην Γκιμαράες δεν άφησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» σάρωσαν με 5-0 την αντίπαλό τους στο «Ντραγκάο», στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 22η αγωνιστική της Superliga και βρέθηκαν ξανά στην πέμπτη θέση, ισόβαθμα με τη Μαρίτιμο και ξαναπέκτησαν πολλές ελπίδες για την έξοδο στο Europa League. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν, εκτός απίθανου απροόπτου, τις ελπίδες τους να διεκδικήσουν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού απέχουν εννιά βαθμούς από τις προνομιούχες θέσεις.

Δείτε τι έκανε η Μπενφίκα.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας μόνο ένα τέρμα με τον Φαν Φολσβίνκελ στο 21’ και χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Όμως, στο δεύτερο ήταν πιο εύστοχοι και σημείωσαν άλλα τέσσερα τέρματα, με τους Φερνάντεζ στο 50’, Ιζμαϊλοφ με πέναλτι στο 71’ και Γέφρεν, που είχε μπει ως αλλαγή λίγο
νωρίτερα, στο 81’ και στο 90’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίσιο, Πόλγκα, Εβάλντο, Ζοάο Περέιρα, Ξαντάο, Σαάρς, Καπέλ, Ματίας Φερνάντεζ (68’ Αντρέ Μάρτινς), Ελίας, Φαν Φολσβίνκελ (83’ Ρίμπας), Ιζμαϊλοφ (78’ Γέφρεν)



Αναλυτικά, η 22η αγωνιστική:


Παρασκευή 9/3

Μαρίτιμο-Φεϊρένσε 2-1
(12’ Σάμι, 90' + 3' Φίντελις – 45’ + 2’ Ρόμπσον)

Σάββατο 10/3

Μπράγκα-Λεϊρία 2-1

Πόρτο-Ακαντέμικα 1-1

Κυριακή 11/3 (18:00)

Μπέιρα Μαρ-Ζιλ Βιθέντε 1-0

Ολιανένσε-Νασιονάλ 4-4

Ρίο Αβε-Σετούμπαλ 3-0

Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα 1-2

Σπόρτινγκ-Γκιμαράες 5-0


Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Φεϊρένσε-Μπράγκα
Γκιμαράες-Ολιανένσε
Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα
Νασιονάλ-Πόρτο
Λεϊρία-Ρίο Αβε
Ζιλ Βιθέντε-Σπόρτινγκ
Σετούμπαλ-Μαρίτιμο
Μπενφίκα-Μπέιρα Μαρ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube