Τα 36 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Και μπορεί τα χρόνια να έχουν πλέον περάσει, αλλά ο Λιθουανός γκαρντ παραμένει ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης. Εξαιρετικός δημιουργός, άριστος «αναγνώστης» των αντιπάλων αμυνών, ικανότατος σουτέρ και με την απαραίτητη δόση τρέλας που τον έχει κάνει αντικείμενο λατρείας σε όσες ομάδες αγωνίστηκε.

Άλλωστε από όπου πέρασε άφησε παρακαταθήκη τίτλους: Τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό, δύο πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και την Ευρωλίγκα με την Μπαρτσελόνα, δύο τριπλ κράουν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ανάμεσα σε όλα αυτά ένα Κύπελλο με την Ολίμπια στη Σλοβενία και το νταμπλ πέρυσι με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Προσθέστε το Ευρωμπάσκετ του 2003, το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και την τρίτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2007 κι έχετε ολοκληρωμένη την εικόνα του Μίδα «Σάρας».

Και ο ίδιος, σχεδόν μισός Έλληνας αφού με την Ελληνίδα σύζυγό του έχουν αποκτήσει ένα κορίτσι και πρόσφατα ένα αγοράκι, υπόσχεται φέτος να δώσει συνέχεια με τον Παναθηναϊκό…

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νικά μόνος του τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας:



Μερικά από τα κατορθώματά του με τον Παναθηναϊκό:



Τα μαγικά του στη Μακάμπι:



Αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον «Σάρας»:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube