Να, που ξαναέπιασε κορυφή η Πόρτο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 2-0 της Φεϊρένσε στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Superliga και «έπιασαν» στην κορυφή την Μπενφίκα, μετά την ισοπαλία των «αετών» με την Ακαντέμικα το Σάββατο και με τους κατόχους του Europa League να βρίσκονται πέντε βαθμούς πίσω από τους αντιπάλους τους πριν από μερικές εβδομάδες. Έτσι, τώρα οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ξεκινούν από την αρχή ξανά το «κυνήγι» για την κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην προτελευταία θέση και θα δώσουν αγώνα δρόμου για να παραμείνουν στην κατηγορία. Δείτε τι έκανε η Σπόρτινγκ.

Οι νικητές είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν νωρίτερα από το 68’, όταν ο Μαϊκόν άνοιξε το σκορ. Ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ έκανε το 2-0 στο 72’. Σε όλα αυτά βοήθησε η αποβολή του Λουτσιάνο στο 57’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Μαϊκόν, Αλβαρο, Ρολάντο, Σαπουνάρου (66’ Τζάλμα Κάμπος), Λούτσο Γκονζάλες (76’ Ντεφούρ), Μουτίνιο, Φερνάντο, Χουλκ, Βαρέλα (29’ Τζ. Ροντρίγκεζ), Γιάνκο



Αναλυτικά τα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Μαρίτιμο-Λεϊρία 1-0
(66’ Σόουζα)

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Ακαντέμικα- Μπενφίκα 0-0

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

Μπέιρα Μαρ-Σετούμπαλ 2-3

Ολιανένσε- Ζιλ Βιθέντε 0-0

Πάσος Φερέιρα- Νασιονάλ 2-3

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ρίο Άβε 1-0

Πόρτο - Φεϊρένσε 2-0

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Μπράγκα- Γκιμαράες (22:15)


Η 21η αγωνιστική :

Μπενφίκα- Πόρτο
Νασιονάλ-Μπράγκα
Σετούμπαλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Φεϊρένσε- Ακαντέμικα
Ζιλ Βιθέντε- Πάσος Φερέιρα
Ριο Άβε-Μπέιρα Μαρ
Γκιμαράες-Μαρίτιμο
Λεϊρία- Ολιανένσε


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube