Ξανά στην τέταρτη θέση της Superliga βρέθηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν δύσκολα με 1-0 της Ρίο Αβε στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και «έπιασαν» στην τετράδα τη Μαρίτιμο, εξακολουθώντας να έχουν τον πρώτο λόγο για την έξοδο στο Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφού δύσκολα θα απειληθούν από την έκτη Γκιμαράες, που έχει ένα αγώνα λιγότερο. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως αρκέστηκαν στο γκολ του Ιζμαϊλοφ στο 35’, αφού, στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Μαρσέλο, Πόλγκα, Ζοάο Φερέιρα, Ινσούα, Ξαντάο, Καρίκο, Σάαρς (80’ Αντρέ Σάντος), Καπέλ (69’ Περεϊρίνια), Ελίας, Φαν Φονσβίνκελ, Ιζμαϊλοφ (86’ Εβάλντο)


"Ανέβηκε" η Νασιονάλ, που νίκησε με 2-0 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα και την άφησε δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Παρέμεινε στην πρώτη οκτάδα η Ολιανένσε, παρά το 0-0 που παραχώρησε στη Ζιλ Βιθέντε, που παραμένει εκτός στόχων για τη συνέχεια της περιόδου. Νίκη παραμονής για τη Σετούμπαλ, που νίκησε με 3-2 στην έδρα της Μπέιρα Μαρ και την άφησε σε δύσκολη θέση και μια «ανάσα» από τη ζώνη του υποβιβασμού.



Αναλυτικά τα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Μαρίτιμο-Λεϊρία 1-0
(66’ Σόουζα)

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Ακαντέμικα- Μπενφίκα 0-0

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

Μπέιρα Μαρ-Σετούμπαλ 2-3

Ολιανένσε- Ζιλ Βιθέντε 0-0

Πάσος Φερέιρα- Νασιονάλ 2-3

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ρίο Άβε 1-0

Πόρτο - Φεϊρένσε (22:15)

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Μπράγκα- Γκιμαράες (22:15)


Η 21η αγωνιστική :

Μπενφίκα- Πόρτο
Νασιονάλ-Μπράγκα
Σετούμπαλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Φεϊρένσε- Ακαντέμικα
Ζιλ Βιθέντε- Πάσος Φερέιρα
Ριο Άβε-Μπέιρα Μαρ
Γκιμαράες-Μαρίτιμο
Λεϊρία- Ολιανένσε


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube