Το N’JOY UNI-League όπως είναι γνωστό, το Φεβρουάριο ...αναπαύεται την ίδια ώρα που οι παίχτες του πασχίζουν στα έδρανα μπροστά από ατελείωτες κόλλες αναφοράς! Βεβαίως αυτό δεν ισχύει για όλους καθώς αφενός όσες ομάδες δεν μερίμνησαν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις της Α Φάσης, διεξάγουν τώρα τα τελευταία τους παιχνίδια, αφετέρου σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο στις περισσότερες σχολές έχει ολοκληρωθεί η εξεταστική και μέχρι τέλος του μήνα διεξάγονται σημαντικοί αγώνες. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τις δύο αυτές πόλεις.

Ξεκινώντας από τη συμπρωτεύουσα, μπορούμε να πούμε πως κάποιες ομάδες έχουν ξεχωρίσει από τώρα με την απόδοσή τους και από πολύ νωρίς έχουν χτυπήσει το καμπανάκι των προημιτελικών! Για να μην προτρέχουμε όμως ας αρκεστούμε να πούμε πως Larisa City και Respect περιμένουν το μεταξύ τους ντέρμπυ στον Γ όμιλο για να δουν ποιος θα καπαρώσει την πρώτη θέση και το ματς θα είναι σίγουρα για πολύ σκληρά νεύρα ανάμεσα στις δύο ίσως πιο ποιοτικές ομάδες του Πρωταθλήματος. Βεβαίως υπάρχει και στον Β όμιλο ένα ανάλογο ντέρμπυ που δεν έχει γίνει, αυτό ανάμεσα στους κύπριους του Ευαγόρα Παλλικαρίδη και τα Λυκόσκυλα , ανάμεσα δηλαδή σε άλλες δύο αήττητες ομάδες. Αυτές οι τέσσερις μοιάζουν αυτή τη στιγμή να διεκδικούν με περισσότερες αξιώσεις την κορυφή της Θεσσαλονίκης αλλά κανείς να μην αποκλείει και την έκπληξη είτε από κάποια ομάδα του Α ομίλου όπως η Μέλι – Μέλι ή οι Τρομοκράτες ή από κάποια από τις άλλες ομάδες του Β ομίλου που είχαν την ατυχία ή την τύχη να βρεθούν σε έναν ΠΑΡΑ πολύ δύσκολο όμιλο. Και λέμε «ή την τύχη» γιατί καλό είναι να είναι προσγειωμένες οι ομάδες και να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα στην αρχή και όχι ξαφνικά στην επόμενη φάση να βρίσκονται προ απροόπτων.

Μετακομίζοντας στο Ηράκλειο πρέπει να πούμε ότι εδώ και 1 βδομάδα έχει συντελεστεί μία σημαντική αλλαγή η οποία δεν είναι άλλη από την μεταφορά του πρωταθλήματος 5x5 από το Calcetto στο Candia Maris που προσφέρει την δυνατότητα στους παίχτες να απολαύσουν περισσότερες ανέσεις και σίγουρα αρκετά πιο σύγχρονες δομές και υποδομές. Η Drink Team (η εικονιζόμενη) έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και με μοναδική εξαίρεση το «Χ» που της απέσπασε η Ό,τι Βάλεις πάει, αποτελεί αδιαφιλονίκητο φαβορί στον Γ όμιλο μαζί με την τελευταία όμως που παλεύει από κοντά για την διάκριση. Στον Β όμιλο οι Στεφίτες παρόλο που δεν έχουν διατηρήσει το αήττητο όπως άλλες χρονιές παραμένουν ένα από τα φαβορί ενώ και τα Κοάλα φέτος δείχνουν διαφορετικό πρόσωπο και μεγάλη ωριμότητα στα λίγα παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα. Πολύ καλή η παρουσία και των έμπειρων Ιπτάμενων όπως και των Απαράδεκτων του Α ομίλου, αλλά ας περιμένουμε το τέλος του μήνα καλύτερα για να τους κρίνουμε...

Όπως κάθε διοργάνωση στην δεδομένη χρονική συγκυρία, έτσι και το N’JOY UNI-League αντιμετωπίζει την ύπαρξη των χορηγών ως μοναδικό κινητήριο μοχλό ώστε να μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί σε υψηλά λειτουργικά και οργανωτικά standards. Η ΦΑΓΕ και το N’JOY έχουν την μερίδα του λέοντος σε αυτήν την προσπάθεια και η αλήθεια είναι ότι χωρίς τον Μεγάλο Χορηγό της η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.. Οι φοιτητές μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάμε έχουν την δυνατότητα να συνεχίζουν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους διοργάνωση και να διεκδικούν τα όνειρά τους (τα αγωνιστικά) και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο πιο αγαπημένο σοκολατούχο γάλα της ελληνικής αγοράς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube