Μπορεί το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού να κρίθηκε στο ότι το τελευταίο εύστοχο σουτ του Μπατίστ ήταν για δύο και όχι για τρείς πόντους, όμως ανέδειξε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Αυτός ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που, αναπάντεχα για τους περισσότερους, με την συνολική του εμφάνιση έκανε τη διαφορά. Ο διεθνής γκαρντ, είχε άξιο συμπαραστάτη τον Πρίντεζη, αλλά και την συνολική ομαδική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», που έκαναν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, αξιοσημείωτη ήταν η απόδοση του Λαμάρ Ράιτ στη νίκη του Ρεθύμνου κόντρα στον Ηλυσιακό, των Άαρον Μπέινς και Γιώργου Τσιάρα στην επικράτηση του Ικάρου Καλλιθέας επί του Άρη, αλλά και του Ντράγκαν Τσέρανιτς που συνέβαλε τα μέγιστα στο να καταβάλει ο ΚΑΟΔ την αντίσταση του Πανιωνίου.

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής:

Του Νίκου Ζέρβα


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Βαγγέλης Μάντζαρης

Μπορεί οι 11 πόντοι που πέτυχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης να μην προϊδεάζουν ότι ήταν ο κορυφαίος του ντέρμπι, όμως η απόδοσή του ήταν «κλειδί». Ο νεαρός γκαρντ «κλείδωσε» αμυντικά τον κινητήριο μοχλό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, γεγονός που έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, με τα τρία τρίποντα που πέτυχε «τιμώρησε» σε κρίσιμα μάλιστα σημεία την άμυνα των «πράσινων» που του άφησαν το ελεύθερο σουτ, λόγω του πρότερου ανέντιμου βίου του από μακριά. Γενικότερα, ο Μάντζαρης έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και έδειξε πως δίκαια θεωρείται επένδυση για το παρών και το μέλλον της ομάδας.

ΠΑΟΚ-Μαρούσι: Μίλουτιν Άλεξιτς / Γιάννης Καλαμπόκης / Νέστορας Κόμματος

Μετά από αρκετό καιρό ο ΠΑΟΚ είχε πρωταγωνιστές άλλους παίκτες του πλην του Δήμου Ντικούδη. Όχι πως ο έμπειρος φόργουορντ δεν ήταν θετικός, όμως ο Μίλουτιν Άλεξιτς με τους 15 πόντους, τα 4 ριμπάουντ, τα 8 κερδισμένα φάουλ και τις 3 ασίστ, μαζί με τον Γιάννη Καλαμπόκη (16 πόντους και 4 ασίστ), ήταν καθοριστικοί για την ανατροπή του σκορ και τη νίκη του δικεφάλου του βορρά. Από το Μαρούσι, για μία ακόμη φορά αποδίδονται τα εύσημα στον Νέστο Κόμματο, για τον οποίο οι χαρακτηρισμοί έχουν…στερέψει. Αυτή τη φορά, το κοντέρ έγραψε 40 πόντους, 7 ριμπάουντ, 12 κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο και 3 ασίστ, αλλά και πάλι η νίκη δεν ήρθε…

Ίκαρος Καλλιθέας-Άρης: Άαρον Μπέινς / Γιώργος Τσιάρας

Ο Ίκαρος πανηγύρισε μετά από καιρό μία νίκη και μάλιστα σημαντική, δεδομένου του ότι ήρθε κόντρα στον Άρη. Η ομάδα της Καλλιθέας, ήταν σε καλύτερη κατάσταση και για αυτό συνέβαλε η απόδοση των Αάρον Μπέινς και Γιώργου Τσιάρα. Ο πρώτος είχε 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 κερδισμένα φάουλ και ο δεύτερος 17 πόντους (6/8 σουτ), 6 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μία ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής και ήταν με διαφορά οι καλύτεροι του γηπέδου.

Ηλυσιακός-Ρέθυμνο: Λαμάρ Ράιτ / Νάνα Ενγκουαϊερ

Το Ρέθυμνο πέρασε από τη δύσκολη έδρα του Ηλυσιακού και ρέφαρε σε μεγάλο βαθμό για την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Κρήτη από την Καβάλα. Με τον Λαμάρ Ράιτ σε μεγάλα κέφια για ένα ακόμη βράδυ κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, αφού ο Αμερικανός είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και ισάριθμες ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, τα φώτα τράβηξε και πάλι πάνω του ο Νάνα Ενγκουαϊερ, που είχε 22 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 κερδισμένα φάουλ, απόδοση που του έδωσε 36 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ.

Καβάλα-Περιστέρι: Χριστόφορος Στεφανίδης / Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ

Ο Σωτήρης Καραποστόλου συνέχισε για τρίτη αγωνιστική να είναι θετικός για την Καβάλα, όμως αυτή τη φορά για να καταβληθεί η αντίσταση του Περιστερίου καθοριστικοί ήταν οι Στεφανίδης και Ο’ Μπράιαντ. Ξεκινάμε με τον δεύτερο που έμεινε στους 8 μόλις πόντους, αλλά κερδίζει θέση στη λίστα αυτής της εβδομάδας χάρη στις 7 ασίστ, τα 2 κλεψίματα και τα 9 ριμπάουντ που πρόσφερε στους «αργοναύτες». Όσο για τον έμπειρο γκαρντ, συνέβαλε στο σκοράρισμα με 17 πόντους (5/7 τρίποντα) και ήταν σημαντικός στο να δημιουργηθούν «ρήγματα» στην άμυνα του αντιπάλου.

ΚΑΟΔ-Πανιώνιος: Ντράγκαν Τσέρανιτς / Κώστας Χαραλαμπίδης

Ο ΚΑΟΔ έκανε τη μίνι έκπληξη κόντρα στον φορμαρισμένο Πανιώνιο, αλλά έχει δείξει φέτος ότι στην έδρα του μπορεί να κάνει «ζημιές». Ιδιαίτερα όταν έχει σε τέτοια κατάσταση τους Ντράγκαν Τσέρανιτς και Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο Σέρβος σέντερ είχε 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και 5 ασίστ, σε μία ακόμα ολοκληρωμένη εμφάνιση, ενώ ο έμπειρος Έλληνας γκαρντ, προσέθεσε στη συγκομιδή 20 πόντους (5/8 σουτ), «κατέβασε» 6 ριμπάουντ, κέρδισε 7 φάουλ και μοίρασε μία ασίστ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube