Τέρμα το γκάζι θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε να πατούν σε κάθε αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ισπανού τεχνικού κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, ύστερα από το 2-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Στον 49χρονο προπονητή δεν άρεσε το γεγονός πως η ομάδα του κατέβασε ταχύτητα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε στην προχθεσινή αναμέτρηση. Ωστόσο, επέστησε την προσοχή στο παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν που ακολουθεί.

«Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και πρεσάραμε ψηλά. Μετά το 2-0, όμως, σταματήσαμε το πρέσινγκ. Δεν τους πρεσάραμε όπως στην αρχή με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός μας. Φάνηκε ότι είχατε άλλου το μυαλό σας», ανέφερε αρχικά ο Βαλβέρδε και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να κόβουμε τον ρυθμό μας και να επαναπαυόμαστε. Τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο 25ο λεπτό και απαιτούν συγκέντρωση και σοβαρότητα σε όλη τη διάρκειά τους. Πρέπει να συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό και να προσπαθούμε να βάλουμε κι άλλα γκολ».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τόνισε: «Δεν πρέπει να μένει το 2-0, αλλά να τελειώνουμε τα παιχνίδι για να μην πάθουμε ό,τι είχαμε πάθει με τον ΟΦΗ. Αν μας έβαζαν ένα γκολ θα έμπαιναν ξανά στο παιχνίδι».

Καταλήγοντας, ο «Τσινγκούρι» μίλησε για το παιχνίδι με τη Ρούμπιν: «Τώρα, όμως, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι του Europa League, στο οποίο θα πάμε για τη νίκη».

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή είναι προγραμματισμένο να πετάξει για τη Μόσχα στις 14:00. Οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα της Ρωσίας κυμαίνονται από το -12 μέχρι και το -25! Εκτός αποστολής θα μείνουν σίγουρα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (είχε συμπληρώσει κάρτες στο Champions League) και ο Ντιόγο (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής). Ωστόσο, επί ρωσικού εδάφους θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Γιάννη Μανιάτη και του Κέβιν Μιραλάς στην αναμέτρηση με τη Ρούμπιν Καζάν.

Όσον αφορά τον αγώνα, αύριο η UEFA θα αποφασίσει αν θα αλλάξει ξανά την ώρα διεξαγωγής του. Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα το παιχνίδι να γίνει στη μία ή στις δύο το μεσημέρι, αφού οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Πάντως, όλα θα κριθούν την Τρίτη, αφού ο Σέρβος διαιτητής Μάζιτς θα βγει με ένα θερμόμετρο στον αγωνιστικό χώρο. Αν η θερμοκρασία είναι πάνω από τους -14, τότε το παιχνίδι μπορεί να γίνει κανονικά.

Αν, όμως, είναι κάτω από τους -15, τότε θα ζητήσει την άποψη των δύο προπονητών. Αν ένας από τους δύο δεν θέλει, τότε αναβάλλεται για την επόμενη μέρα ο αγώνας. Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ρωτήσει την γνώμη των παικτών του, παρότι θα ήθελε το παιχνίδι να γίνει κανονικά την Τρίτη και από την Τετάρτη να ξεκινήσει η προετοιμασία για εκείνο με τον Πανιώνιο.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube