Μπορεί το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται ως συνήθως στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και την υπόθεση τίτλος, ωστόσο, το φετινό πρωτάθλημα επιφυλάσσει ιδιαίτερες συγκινήσεις και στην υπόθεση παραμονή. Η καθυστερημένη είσοδο των Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι οι δύο θέσεις για τον υποβιβασμό είναι κλεισμένες, αλλά οι Βοιωτοί δείχνουν διατεθειμένοι να παλέψουν ως το τέλος. Το sportfm.gr αναλύει την κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας.

Του Βαγγέλη Νερατζιά

Οι υποψήφιοι

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της φετινής Σούπερ Λίγκας και τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές, οι ομάδες που βρίσκονται μπλεγμένες στην υπόθεση αποφυγή του υποβιβασμού, είναι λίγο πολύ γνωστές. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία οι Πανιώνιος και Εργοτέλης που βρίσκονται σε 10η και 11η θέση με 22 βαθμούς είναι θεωρητικά εκτός της περιπέτειας. Η γραμμή του υποβιβασμού είναι στους 13 βαθμούς, όπου βρίσκεται ο Λεβαδειακός, άρα μιλάμε για μια απόσταση εννέα πόντων, που σπάνια καλύπτονται από τέτοιου μεγέθους ομάδας. Συνεπώς, ο Παναιτωλικός με 18, ο ΠΑΣ Γιάννινα με 17, οι Βοιωτοί με τους 13 που προαναφέραμε, η Κέρκυρα με 12 και η Δόξα Δράμας με τους 6 βαθμούς, είναι οι πέντε ομάδες από τις οποίες, οι τρεις θα πιούν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Τα φαβορί…

Για να είμαστε ειλικρινείς, όπως είναι άλλωστε και οι άνθρωποι της Δόξας Δράμας, οι Μαυραετοί ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα για να διατηρηθούν στα μεγάλα σαλόνια. Για να καταφέρουν οι Δραμινοί να παραμείνουν στην Σούπερ Λιγκ πρέπει να βάλουν τρεις ομάδες από «κάτω», πράγμα που μοιάζει ακατόρθωτο. Έτσι απομένουν οι άλλες τέσσερις ομάδες, από τις οποίες οι δύο θα παραμείνουν. Στην δεύτερη χειρότερη θέση μοιάζει να βρίσκεται η Κέρκυρα που είναι προτελευταία με 12 πόντους και έχοντας παίξει 18 παιχνίδια. Την ίδια ώρα, ο Λεβαδειακός είναι έναν πόντο παραπάνω, αλλά δύο ματς λιγότερα από τους Φαίακες και φυσικά την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη σπουδαία νίκη επί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.

Και τα αουτσάιντερ…

Στον αντίποδα, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα που έχουν να παίξουν ακόμη 12 ματς και ένα αβαντάζ πέντε και τεσσάρων βαθμών αντίστοιχα από την γραμμή. Ουσιαστικά έχουν το πάνω χέρι, αλλά πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς η ομάδα του Αγρινίου έχει να νικήσει από τις 11 Δεκεμβρίου, ενώ οι Ηπειρώτες μοιάζουν να ξυπνούν την ύστατη στιγμή. Όπως και να έχει το πράγμα, η υπόθεση παραμονή είναι στο χέρι τους. Αν αναλογιστούμε ότι οι Λεβαδειακός και Κέρκυρα έχουν 3 και 2 νίκες αντίστοιχα ως τώρα στο πρωτάθλημα, αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να καλύψουν ακόμη και μία διαφορά 4-5 βαθμών…

Οι τελικοί παραμονής

Όπως είναι η κατάσταση στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται περιλαμβάνει μόνο…τελικούς. Ξεχωρίζουμε ωστόσο, τα μεταξύ τους παιχνίδια που θεωρητικά δίνουν έξι βαθμούς και τα οποία είναι αρκετά, καθώς υπάρχουν και τα εξ αναβολής. Αναλυτικά:

Τα εξ αναβολής

9η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
8η αγωνιστική: Κέρκυρα-Λεβαδειακός
7η αγωνιστική: Δόξα Δράμας-Κέρκυρα, Λεβαδειακός-Παναιτωλικός
6η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας

21η
Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός

22η
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός

23η
Λεβαδειακός-Κέρκυρα
Δόξα Δράμας-ΠΑΣ Γιάννινα

24η
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός

26η
Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube