Η adidas running team κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ομαδικών συμμετοχών για τις επιδόσεις των μελών της στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών που διεξήχθη στις 13 Νοεμβρίου 2011.

Πιο συγκεκριμένα, αναδείχθηκε 1η ομάδα στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου και 3η στη διαδρομή των 10χλμ. που διεξήχθη την ίδια μέρα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη τελετή βράβευσης του ΣΕΓΑΣ που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ομάδα adidas running team αποτελεί μια πρωτοβουλία της adidas για τη διάδοση του κλασικού αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του τρεξίματος και ξεκίνησε το 2010 αριθμώντας 200 μέλη, στο πλαίσιο της χορηγίας του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών από την adidas.

Η διάκριση αυτή δεν αποτελούσε στόχο της ομάδας, η οποία άλλωστε απαρτίζεται από ερασιτέχνες δρομείς όλων των επιπέδων, όμως η προσπάθεια τους, που βασίστηκε στη σωστή υποστήριξη και στην αγάπη των μελών της για το τρέξιμο, επιβραβεύτηκε με το αποτέλεσμα του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου!

Από τον Ιούνιο του 2011 και για περισσότερο από 5 μήνες μέχρι το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, τα 350 μέλη της adidas running team προπονήθηκαν υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου προπονητή μεγάλων αποστάσεων, Γιώργου Δούση και την υποστήριξη της adidas, με στόχο να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση την ημέρα του αγώνα. Κάθε μέλος ακολούθησε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες και στόχους. Με εναλλαγές στις τοποθεσίες προπόνησης και συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες της adidas, αλλά και με την υποστήριξη του κορυφαίου κέντρου φυσικοθεραπείας ΙΑΣΩ General, οι επίδοξοι δρομείς προετοιμάστηκαν για την απαιτητική διαδρομή του Κλασικού Μαραθωνίου και των δρόμων των 10 και 5 χλμ.

Περισσότερα νέα από τη μεγαλύτερη ομάδα δρομέων στην Ελλάδα μπορείτε να παρακολουθείτε από τον Απρίλιο του 2012, στο site: www.adidasrunningteam.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube