Αρκετά σημεία αναφοράς είχε η 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Εκτός από τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές, τον «ανεβασμένο», Σωτήρη Καραποστόλου και τον «σαραντάρη», Ντιόντε Κρίστμας, που ξεχώρισαν στις αναμετρήσεις Μαρούσι-Καβάλα και Ολυμπιακός-Ρέθυμνο αντίστοιχα, χαραγμένες στη μνήμη θα μείνουν οι ανατροπές Πανιωνίου και Ηλυσιακού κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, αλλά και η σκληρή μάχη της Δράμας ανάμεσα σε ΚΑΟΔ και Κολοσσό Ρόδου, που βρήκε νικητές στο τέλος τους νησιώτες.

Πάμε όμως να δούμε ποιοι καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των αναμετρήσεων και αυτής της αγωνιστικής. Τo www.sport-fm.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους.

Του Νίκου Ζέρβα

Άρης-Πανιώνιος: Μπίλι Κιζ

Ο Πανιώνιος ήταν δέκα πόντους πίσω στο ημίχρονο, όμως με μία εκπληκτική τρίτη περίοδο, κατάφερε να «γυρίσει» την σε βάρος του κατάσταση και να πάρει μία νίκη που ουσιαστικά του δίνει από τώρα μία θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Αρωγός σε αυτή του την προσπάθεια, ήταν ο Μπίλι Κιζ που πέτυχε 17 πόντους πήρε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και ήταν καθοριστικός στην δημιουργία και την οργάνωση του παιχνιδιού για τους «κυανέρυθρους».

Ίκαρος Καλλιθέας-Παναθηναϊκός: Κώστας Καϊμακόγλου

Στον υγιεινό περίπατο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ίκαρο, ξεχώρισε για την σταθερότητα και τον επαγγελματισμό του ο Κώστας Καϊμακόγλου. Σε είκοσι λεπτά συμμετοχής, ο διεθνής πάουερ φόργουορντ είχε 15 πόντους με 7/9 σουτ, 6 ριμπάουτντ, 2 κλεψίματα και 3 ασίστ, μετουσιώνοντας στο έπακρο τα λεγόμενα του προπονητή του, που θέλει τους παίκτες του σοβαρούς και να δίνουν το 100%, ακόμα και αν ο αντίπαλος δεν εμπνέει.

ΚΑΟΔ-Κολοσσός Ρόδου: Ρούμπιν Μπόϊκιν

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι του ΚΑΟΔ με τον Κολοσσό. Είναι χαρακτηριστικό πως όποιος και αν ήταν ο νικητής το αποτέλεσμα θα ήταν δίκαιο, όμως η…μπίλια έκατσα στο «θαλασσί». Οι ροδίτες είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Μπόϊκιν, που έκανε τα πάντα στο παρκέ και πρόσφερε σε όλους τους τομείς. 19 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μία ασίστ τον χρίζουν αναμφίβολα μεγάλο πρωταγωνιστ5ή του ματς.

Καβάλα-Μαρούσι: Σωτήρης Καραποστόλου

Αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής επειδή είχε το καλύτερο ranking νικήτριας ομάδας και όχι άδικα. Ο Έλληνας παίκτης είχε 25 πόντους με πολύ καλά ποσοστά (10/15 σουτ) πήρε 2 ριμπάουντ, φόρτωσε με 4 φάουλ τους αντιπάλους του και μοίρασε 6 ασίστ, όντας ο καλύτερος της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ: Ντάριλ Τόμπσον

Μπορεί να ήταν πιο άστοχος απ’ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά είχε το θάρρος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όταν η μπάλα «έκαιγε» και δικαιώθηκε. Χωρίς τους 20 πόντους του Ντάρι Τόμπσον ο Ηλυσιακός δεν θα είχε ανατρέψει ποτέ την σε βάρος του κατάσταση κόντρα στον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό του ανήκει το βραβείο του καλύτερου της αναμέτρησης. Τα 5 κερδισμένα φάουλ, τα 4 ριμπάουντ και οι 3 ασίστ, ήταν τα…συμπληρώματα της προσφοράς του στην ομάδα του.

Ολυμπιακός-Ρέθυμνο: Ντιόντε Κρίστμας / Πέρο Άντιτς

Μπορεί ο Πέρο Άντιτς να έκανε μετά από καιρό μία ουσιαστική εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού έχοντας 12 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής, όμως ακόμα και αν το Ρέθυμνο ηττήθηκε εύκολα, κορυφαίος στο ΣΕΦ ήταν ο Ντιόντε Κρίστμας. Και τι δεν έκανε ο Αμερικανός φόργουορντ που σίγουρα όμοιό του δεν έχει στο ρόστερ του ο κυπελλούχος Ελλάδας. 41 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 8 κερδισμένα, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο είχε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, που πραγματοποίησε άλλη μία απολαυστική εμφάνιση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube