Ένα σερί από νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν θέλει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να κάνει την αρχή απόψε με τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real time από το sport-fm.gr).

Μετά την ήττα από την Skoda στην Ξάνθη, οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν το απόλυτο μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης – στην κοπή της πίτας της ομάδας – ζήτησε από τους παίκτες το νταμπλ και μία καλή πορεία στο Europa League. Δεν λείπουν και σήμερα τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης.

«Πρέπει να βάλουμε ένα γκολ στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Όλες οι ομάδες που έρχονται στο γήπεδό μας παίζουν κλειστά. Αν τους βάλουμε ένα γκολ θα είναι πιο εύκολα για τη συνέχεια, επειδή θα αναγκαστούν να ανοιχτούν και να παίξουν ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού.

Όσον αφορά τα πλάνα του, ο 48χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ορμπάιθ και ο Μανιάτης, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν ο Φετφατζίδης, ο Ιμπαγάσα και ο Αμπντούν. Στην κορυφή θα παίξει ο Πάντελιτς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μακούν, Μόνχε, Μιραλάς και Ντιόγο. Εκτός έμειναν οι Φέισα, Τζεμπούρ, Χολέμπας, Τοροσίδη και Φουστέρ.

Παράδοση με Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη

Το απόλυτο έχει ο Ολυμπιακός στους αγώνες που έχει δώσει με τον Εργοτέλη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας πετύχει 11 γκολ και δεχθεί μόλις ένα από το 2004 που ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Την περσινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με σκορ 3-0 των Κρητικών, χάρη σε γκολ του Μοντέστο, του Πάντελιτς και του Μιραλάς.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

06/03/2011 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0 (47' Μοντεστό, 57' Πάντελιτς, 64' Μιραλάς)
24/10/2009 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1 (38΄ Μήτρογλου, 85΄ Ντουντού - 23΄ Σασιασβίλι)
02/11/2008 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-0 (28' Κοβάσεβιτς, 34' Ντουντού)
17/02/2008 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 1-0 (28' Τζόρτζεβιτς)

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube