Από τις Μπενφίκα και Πόρτο εξαρτάται περισσότερο αν θα επικρατήσουν των αντιπάλων τους στη 17η αγωνιστική της πορτογαλικής Superliga και να κρατήσουν τις θέσεις τους στον βαθμολογικό πίνακα, στην προσπάθεια αμφοτέρων να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Οι πρωτοπόροι «αετοί» πηγαίνουν το Σάββατο στην έδρα της Φεϊρένσε, ώστε να «καθαρίσουν» την αναμέτρηση και να διατηρήσουν, τουλάχιστον, το +2 από τους «δράκους». Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που βρίσκεται μόλις ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και θέλει οπωσδήποτε βαθμούς για να ξεφύγει από ‘κει.

Από την πλευρά τους, οι κάτοχοι του Europa League μεταβαίνουν στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε την Κυριακή, γνωρίζοντας ήδη το αποτέλεσμα της αντιπάλου τους και παρακαλώντας αυτή να έχει χάσει βαθμό ή βαθμούς, ώστε, εφόσον καταφέρουν να επικρατήσουν, που είναι ο βασικότερος στόχος τους, να βρεθούν πιο κοντά ή να προσπεράσουν τους Λουζιτανούς. Αυτό, κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται δυο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και θα διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί, ώστε να πάρει «ανάσα».

Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής διεξάγεται στην έδρα της Μαρίτιμο, όπου οι πέμπτοι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν την τρίτη Μπράγκα, με στόχο αμφοτέρων τη νίκη, που για τη μεν έκπληξη της φετινής περιόδου σημαίνει στο -2 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, για τους δε φιναλίστ του Europa League παραμονή σταθερά στην τρίτη θέση.

Όσον αφορά τηn τέταρτη Σπόρτινγκ, θέλει μόνο νίκη στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» κόντρα στην Μπέιρα Μαρ, που βρίσκεται κοντά στις επικίνδυνες θέσεις, ώστε τα «λιοντάρια» να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τυχόν απώλειες της Μπράγκα.

Τέλος, οι Γκιμαράες και Νασιονάλ θα προσπαθήσουν να τα παίξουν όλα για να πλησιάσουν κάπως τις ευρωπαϊκές θέσεις.



Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:


Παρασκευή 27/01

22:15 Γκιμαράες-Νασιονάλ

Σάββατο 28/01

20:30 Ρίο Αβε-Ακαντέμικα

22:30 Φεϊρένσε-Μπενφίκα

Κυριακή 29/01

18:00 Λεϊρία-Πάσος Φερέιρα

18:00 Σετούμπαλ-Ολιανένσε

19:00 Σπόρτινγκ-Μπέιρα Μαρ

21:15 Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο

Δευτέρα 30/01

Μαρίτιμο-Μπράγκα


Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Μπέιρα Μαρ-Γκιμαράες
Ακαντέμικα-Ζιλ Βιθέντε
Πόρτο-Λεϊρία
Μπράγκα-Σετούμπαλ
Ολιανένσε-Ρίο Αβε
Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ
Μπενφίκα-Νασιονάλ
Πάσος Φερέιρα-Φεϊρένσε


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube