Είθισται ο πολυτιμότερος παίκτης μίας αναμέτρησης να αναδεικνύεται από την ομάδα που θα βάλει το ροζ φύλλο αγώνα στην τσέπη, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Τέτοια είναι η περίπτωση του φόργουορντ του Αμαρουσίου, Νέστορα Κόμματου, που στα 35 κάνει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της καριέρας του. Η απόδοσή του κόντρα στον Ολυμπιακό μπορεί να μην έφτανε για τη νίκη έκπληξη, όμως το www.sport-fm.gr αναγνωρίζει τις προσπάθειες και της ανταμείβει.

Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά σε ματς του ΠΑΟΚ ήταν κόντρα στην Καβάλα ο Δήμος Ντικούδης, που μετράει αρκετές παρουσίες στην εβδομαδιαία…απονομή των βραβείων, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η επιστροφή του Άγγελου Τσάμη, που οδήγησε τον Κολοσσό Ρόδου στη νίκη-ανατροπή επί του Άρη.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τους κορυφαίους της 15ης αγωνιστικής:

Του Νίκου Ζέρβα

Μαρούσι-Ολυμπιακός: Νέστορας Κόμματος

Μπορεί ο Ολυμπιακός να απέφυγε την ήττα κάζο από το ουραγό Μαρούσι χάρη στη συμβολή των Παπανικολάου, Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζη που έδωσαν το κάτι παραπάνω στην συνολική προσπάθεια της ομάδας τους, όμως στο κλειστό του «Αγίου Θωμά», ένας ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε για την κάθε κίνησή του στο παρκέ. Ο Νέστορας Κόμματος, ήταν για μία ακόμη φορά παίκτης-ορχήστρα και άσχετο αν δεν κατάφερε να συνδυάσει την εμφάνισή του με μία μεγάλη νίκη του δίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη το βραβείο του κορυφαίου. 32 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 11 κερδισμένα φάουλ, ήταν τα κατορθώματα του πάλαι ποτέ πρωταθλητή Ευρώπης με τη Μακάμπί, που έκαναν τους «ερυθρόλευκους» να καρδιοχτυπήσουν ιδιαίτερα

ΠΑΟΚ-Καβάλα: Δήμος Ντικούδης

Άλλος ένας παίκτης για τον οποίο μπορούμε να πούμε ανεπιφύλακτα ότι διανύει δεύτερη νεότητα. Ο παρά κάτι μήνες 35άρης Δήμος Ντικούδης, οδήγησε και πάλι εκ του ασφαλούς τον ΠΑΟΚ σε μία ακόμη νίκη κόντρα στην Καβάλα, αφού δεν είχε αντίπαλο που να τον περιορίσει. Έβαλε 23 πόντους με σχεδόν αλάνθαστη στατιστική, μάζεψε 5 ριμπάουντ, φόρτωσε τους αντιπάλους με 9 φάουλ και ήταν ο πιο σταθερός και καθοριστικός παίκτης για να επιστρέφει ο «δικέφαλος του βορρά» στις νίκες.

Κολοσσός Ρόδου-Άρης: Άγγελος Τσάμης

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει ο Άγγελος Τσάμης και ξανά στις νίκες οδηγεί τον αγαπημένο του Κολοσσό. Όταν το ματς πήγε να «στραβώσει» για τους ροδίτες και ο Άρης έδειχνε έτοιμος για το «διπλό», ανέλαβε δράση και «καθάρισε». 21 πόντοι, με 9/12 σουτ, 10 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ, μία ασίστ και μία τάπα «έγραψε» το κοντέρ για τον Έλληνα γκαρντ, που συγκέντρωσε 31 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης και αναμφίβολα έκανε τη διαφορά.

Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ: Ντέιβιντ Λόγκαν / Νικ Καλάθης

Αν κάτι θα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς στην αναμενόμενα εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΚΑΟΔ, είναι χωρίς ιδιαίτερη σκέψη η δεύτερη συνεχόμενη πολύ καλή εμφάνιση του Ντέιβιντ Λόγκαν. Μετά το Μιλάνο, ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε πως έστω και αργά, βρίσκει τα «πατήματά» του και προσφέρει αυτά για τα οποία αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Σε 28 λεπτά συμμετοχής, είχε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και μαζί με τον Νικ Καλάθη που μοίρασε 6 ασίστ και έβαλε 16 πόντους με 7/8 σουτ, ήταν ο,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Περιστέρι-Ίκαρος Καλλιθέας: Χάρης Γιαννόπουλος / Παναγιώτης Καυκής

Το Περιστέρι επέστρεψε στις νίκες μετά από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, αφού παρά τις σημαντικές απουσίες, κατέβαλε την αντίσταση του Ίκαρου Καλλιθέας. Ο τίτλος του κορυφαίου πάει δικαίως στον Χάρη Γιαννόπουλο, που έκανε πράματα και θάματα στο παρκέ, με 32 πόντους (6/7 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Αναφορά ωστόσο, θα πρέπει να γίνει και στον Παναγιώτη Καυκή –τον εκθείασε άλλωστε και ο Αργύρης Πεδουλάκης- που αξιοποίησε στο έπακρο τους συμπαίκτες του, με 8 ασίστ σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής.

Ηλυσιακός-Πανιώνιος: Στέφαν Νάτζφεϊ / Άλεξ Στίβενσον

«Λίρα εκατό» αποδεικνύεται η επιλογή του Στέφαν Νάτζφεϊ για τον Πανιώνιο. Ο 32χρονος φόργουορντ είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες στην αξιοσημείωτη φετινή πορεία των «κυανέρυθρων» και κόντρα στον Ηλυσιακό, συνέβαλε τα μέγιστα για το «διπλό». Είχε 16 πόντους με χέρι «αλφάδι» από μακρινή απόσταση, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ, όντας μαζί με τον Στίβενσον (13π. και 11ριμπ.) οι ακρογωνιαίοι λίθοι για το ροζ φύλλο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube