Άλλη μία απόδειξη πως οι εκτός έδρας αναμετρήσεις της Α1 μπάσκετ δεν είναι πλέον εύκολη υπόθεση για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, μας επεφύλασσε η 14η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν στο «Αλεξάνδρειο», αλλά κατέβαλαν την αντίσταση του Άρη, χάρη στον Μπατίστ που έπαιζε σχεδόν μόνος του, δείχνοντας πόσο πολύτιμος είναι για την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλητών. Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Λαμάρ Ράιτ του Ρεθύμνου, που δίκαια συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές για την απόδοσή του κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας, τις υψηλές πτήσεις με τον Ολυμπιακό συνέχισε και ο Γιώργος Πρίντεζης στην εύκολη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τους κορυφαίους του www.sport-fm.gr για την 14η αγωνιστική.

Του Νίκου Ζέρβα

Άρης-Παναθηναϊκός: Μάικ Μπατίστ


Ο Άρης έδειχνε έτοιμος να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, η φιλότιμη και ελαφρώς αδικημένη από κάποιες διαιτητικές αποφάσεις προσπάθειά του, δεν βρήκε ποτέ «αντίδοτο» στις επιθετικές ορέξεις του Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός πέτυχε 21 πόντους με 7/10 δίποντα και 7/9 βολές, κέρδισε 7 φάουλ, τα περισσότερα εκ των οποίων κρίσιμα, έκανε 3 κλεψίματα και μάζεψε 4 ριμπάουντ, την ώρα που πλην του Διαμαντίδη, οι υπόλοιποι συμπαίκτες του φαίνονταν…υπνωτισμένοι και έτοιμοι να απολέσουν ένα σημαντικό ροζ φύλλο.

Ίκαρος Καλλιθέας-Ρέθυμνο: Λαμάρ Ράιτ

Μπορεί ο Κρίστμας να πέτυχε τους περισσότερους πόντους (27), όμως το νούμερο θα ήταν μικρότερο και η νίκη επί του Ικάρου δεν θα είχε έρθει ποτέ για το Ρέθυμνο, αν δεν υπήρχε ο θαυματουργός, Λαμάρ Ράιτ. Ο Αμερικανός γκαρντ, φόρτωσε το καλάθι της ομάδας της Καλλιθέας με 18 πόντους (7/10 σουτ), μάζεψε 11 (!) ριμπάουντ νούμερο υψηλότατο για το δέμας του (1.88), μοίρασε 7 ασίστ, κέρδισε ισάριθμα φάουλ, έκανε 2 κλεψίματα και μία τάπα. Τι παραπάνω να ψάχνει ο Στέργος Κουφός από αυτή την πληθωρική εμφάνιση του παίκτη του; To σίγουρο είναι πως αν συνεχίσει έτσι, θα αποκτήσει μόνιμη θέση στους πρωταγωνιστές.

Καβάλα-Ηλυσιακός: Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ

Η επιστροφή στις νίκες για την Καβάλα είχε επιτακτικό χαρακτήρα κόντρα στον Ηλυσιακό. Για να γίνει πράξη έστω και με περιπετειώδη τρόπο, συνέβαλε τα μέγιστα ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ. Ο 26χρονος σέντερ επέβαλε τον δικό του νόμο στο παρκέ, αφού σε 29 λεπτά συμμετοχής, είχε 19 πόντους, 18 (!) ριμπάουντ, 4 τάπες, 2 κλεψίματα και μία ασίστ. Το σύστημα αξιολόγησης χτύπησε «κόκκινο», αφού έδειξε 37 βαθμούς, συγκομιδή που του έδωσε τον τίτλο του MVP του ΕΣΑΚΕ, μαζί με τον Ράιτ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Γιώργος Πρίντεζης

Τα μάτια των θεατών στο ΣΕΦ ήταν στραμμένα στον νεοαποκτηθέντα σέντερ, Τζόι Ντόρσεϊ που έκανε ντεμπούτο, όμως πρωταγωνιστής για μία ακόμη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο με διαφορά πιο σταθερός και βελτιωμένος παίκτης του για φέτος. Ο «Πρι», σε 17 μόλις λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 19 πόντους (7/9 σουτ) και πήρε 4 ριμπάουντ, όντας πάλι ουσιαστικός, μεστός και αποτελεσματικός.

ΚΑΟΔ-Περιστέρι: Ντράγκαν Τσέρανιτς

Έπειτα από ματς που κρίθηκε στη λεπτομέρεια, ο ΚΑΟΔ ευτύχισε να έχει τον Ντράγκαν Τσέρανιτς σε πολύ καλή κατάσταση. Ο 36χρονος Σέρβος σέντερ, έδειξε για μία ακόμη φορά πως «περνάει η μπογιά του», αφού εκτός από τους 15 πόντους που πέτυχε, κυριάρχησε στους αιθέρες με 11 ριμπάουντ, κέρδισε 9 φάουλ και μοίρασε 3 ασίστ, συγκομιδή πολύτιμη για την τελική επικράτηση κόντρα στο Περιστέρι.

Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου: Βασίλης Ξανθόπουλος

Τις εμφανίσεις που σε συνδυασμό με τις απουσίες στα γκαρντ, του έδωσαν το καλοκαίρι μία θέση στην Εθνική ομάδα, θυμήθηκε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Στην άνετη νίκη του Πανιωνίου, ο διεθνής πλέι-μέικερ πέτυχε 18 πόντους με…οικονομικά στατιστικά, έπαιξε καλή άμυνα, μοίρασε 4 ασίστ και έκλεψε 2 φορές την μπάλα από αντίπαλο. Μαζί με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ήταν οι καλύτεροι της ομάδας του Μπαρτζώκα, όμως η πολύπλευρη προσφορά του Ξανθόπουλου, τον χρίζει μόνο κορυφαίο του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube