Πέντε σερί νίκες μετράει ο Παναθηναϊκός στους τελευταίους ισάριθμούς αγώνες που έχει δώσει στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τους 2.000 βαθμούς στην ιστορία της Α’ Εθνικής έφρασε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού.

Ο ΟΦΗ χρειάστηκε να περάσουν 559 λεπτά για να καταφέρει να «κουνήσει» τα αντίπαλα δίχτυα.

42 κίτρινες μοιράστηκαν στην 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 17ης αγωνιστικής

Εννιά νίκες και μόλις μία ισοπαλία μετράει ο Παναθηναϊκός στους τελευταίους δέκα αγώνες που έχει δώσει απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει στους «Ζωσιμάδες»: στις 3 Φεβρουαρίου 1991 από τον Ανδρέα Γιώτη, στο 16ο λεπτό του πρώτου αγώνα της πεντάδας. Η τελευταία νίκη των Ηπειρωτών ήταν στις 23 Νοεμβρίου 1986, όταν είχαν επικρατήσει με 1-0 με γκολ του Δημήτρης Κλείτσα, και έκτοτε το «τριφύλλι» έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα Γιάννενα.

Το αήττητο σερί του διατήρησε ο Άρης στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όσον αφορά τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που είχαν ηττηθεί οι «κίτρινοι» από τους Περιστεριώτες ήταν στις 13 Ιανουαρίου 1976 και από τότε έχουν τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες.

Η 200η αναμέτρηση του Ατρομήτου στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν η χθεσινή με τον Άρη. Το… ντεμπούτο της ομάδας από το Περιστέρι ήταν τη σεζόν 1980/81 και από τότε μετρούν: 58 νίκες, 61 ισοπαλίες και 81 ήττες.

Το 20ο γκολ του στα ελληνικά πρωταθλήματα έφτασε ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος σκόραρε στο προχθεσινό παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ελλάδ α τον Ιανουάριο του 2009 και από τότε έχει 12 γκολ στην Α' και 8 στη Β' Εθνική.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη, κάνοντας ανατροπή απέναντι στον Εργοτέλη. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει με τον ίδιο τρόπο από τους Κρητικούς στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Η τελευταία φορά που ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε σκορ ήταν στις 13 Μαρτίου 2011, όταν είχε νικήσει 2-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Χρειάστηκε να περάσουν 559 λεπτά για να καταφέρει ο ΟΦΗ να «κουνήσει» τα δίχτυα μίας αντίπαλης άμυνας. Οι Κρητικοί πέτυχαν δύο γκολ απέναντι στην Δόξα Δράμας και απέφυγαν την κατάρριψη του αρνητικού ρεκόρ του στην Α' Εθνική (614 λεπτά, το 1970-71). Βέβαια, ακόμα κι αν δεν σκόραραν κόντρα στους Δραμινούς, θα χρειαζόντουσαν να μη σκοράρουν ούτε στο πρώτο τέταρτο του επόμενου αγώνα. Ωστόσο, τα 559 λεπτά χωρίς γκολ είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του.

Τους 900 βαθμούς στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε η Skoda Ξάνθη με τον βαθμό στην έδρα της ΑΕΚ.

Η πρώτη ομάδα που έφτασε τους 2.000 βαθμούς στην ιστορία της Α’ Εθνικής είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με σκορ 3-1 του Λεβαδειακού. Οι πρώτοι βαθμοί των Πειραιωτών άρχισαν να μπαίνουν στο… σακούλι στις 30 Σεπτεμβρίου 1979, στη νίκη 2-0 επί του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη.

Τη χειρότερη επίδοση επίτευξης γκολ σημείωσε η Δόξα Δράμας μετά την ήττα (2-0) από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Συγκεκριμένα, οι Δραμινοί έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ σε 11 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Η Δόξα «ξεπέρασε» και τον Εθνικό της σεζόν 1998/99, ο οποίος είχε πετύχει δύο γκολ στα 11 πρώτα παιχνίδια εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα, είχε υποβιβαστεί χωρίς να πετύχει ούτε μία νίκη.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία χρόνια να πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Συγκεκριμένα, τον χειμώνα του 2009 οι Νεοσμυρνιώτες είχαν σερί νίκες στη Νέα Σμύρνη: 2-1 τον Ατρόμητο, 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, 3-1 τον Πανθρακικό, 3-1 την ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος διατήρησε και το απόλυτο στις νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη (πέντε σε ισάριθμους αγώνες). Καλή παράδοση έχει δημιουργήσει και ο ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη στην Τούμπα, μια και μετά την ήττα με 2-0 στην παρθενική τους κόντρα (2004-05) έχει έξι νίκες σε ισάριθμα ματς.

42 κίτρινες μοιράστηκαν στην 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή στο παιχνίδι Ατρόμητος-Άρης. Συγκεκριμένα, ο Φατί αποβλήθηκε (χωρίς ακόμα να γίνει γνωστό) από τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Η μοναδική ομάδα που δεν τιμωρήθηκε σε αυτή την αγωνιστική ήταν ο Ολυμπιακός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube