Με τον Κώστα Μήτρογλου πρώτα να τα βάζει με… θεούς και δαίμονες και στο τέλος -όπως ξέρει καλύτερα από τον καθένα- να στέλνει και την μπάλα στα δίχτυα, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον Άρη στο Περιστέρι και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου!

Ο Καστίγιο έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κίτρινους» στο 46’, όμως με αντεπίθεση διαρκείας οι Περιστεριώτες το «γύρισαν» με «δράστες» τους Φυτανίδη (79’) και Μήτρογλου (89’), από ασίστ του Τάτου που λίγο νωρίτερα κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια! Φυσικά μετά έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν μαζί σαν μικρά παιδιά!

Ένταση στο φινάλε με τον Καστίγιο να τσακώνεται με τους... πάντες και να αποβάλλεται από τον Σιδηρόπουλο.



Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένο με τους 22 ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να πετύχουν ένα τέρμα. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με κινητήριο μοχλό τον Καστίγιο αλλά και τον Γιαννιώτα έφτασαν σε κάποιες στιγμές κοντά στην εστία του Ιτάνζ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά το πέρασμα του 20ού λεπτού ο Ατρόμητος ισορρόπησε και με τον Καραμάνο να κάνει άνω κάτω την άμυνα του Άρη και τον Μήτρογλου και τον Μπάλλα να τον πλησιάζουν στην απόδοση έφτασαν, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, κοντά στην εστία του Βελλίδη. Όμως η αστοχία του Μήτρογλου δεν έφερε το γκολ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Άρη, όταν ο εξαιρετικός Γιαννιώτας έκανε ωραία ατομική ενέργεια, γύρισε την μπάλα στον Καστίγιο και εκέινος, αφού πρώτα μπήκε στην περιοχή, άνοιξε το σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι», στην συνέχεια, οπισθοχώρησαν και προσπάθησαν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος… ήθελε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να βάλει την μπάλα κάτω και να κάνει ευκαιρίες, όμως παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις από τον Δώνη, κάτι τέτοιο δεν γινόταν με επιτυχία.

Η είσοδος του Πίτου Γκαρσία στο παιχνίδι έκανε επικίνδυνο τον Ατρόμητο στα στημένα, ενώ σε ένα από αυτά ήρθε και το γκολ όταν ο Φυτανίδης, εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Βελλίδη και με το κεφάλι έκανε το 1-1. Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους παίκτες του Δώνη και με τους Τάτο και Μήτρογλου να αναστατώνουν την άμυνα του Άρη, αλλά και να μαλώνουν μεταξύ τους, όταν ο πρώτος δεν έδωσε πάσα στον τελευταίο.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν και πάλι και ο Μήτρογλου, με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης ήταν η αφορμή για να πανηγυρίσει ο κόσμος του Περιστερίου, αλλά και οι παίκτες την σπουδαία και παλικαρίσια νίκη.

* Στο γήπεδο βρέθηκε ο Σέρχιο Κόκε και ο Μανουέλ Μασάδο που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη.





Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Νάστος, Οικονόμου, Μπάλλας (70’ Πίτου), Τάτος, Σφακιανάκης, Καραμάνος (67’ Δημούτσος), Καραγκούνης (61’ Αναστασάκος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Γιαννούλης, Μακρής, Επστάιν.

Άρης (Μιχαλήτσος-Σεμερτζίδης): Βελλίδης, Μίσελ, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί (94’ Πρίττας), Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (70’ Σολτάνι), Νέτο, Ούμπιντες, Καστίγιο.

Στον πάγκο: Γιακούποβιτς, Παπαζαχαρίας, Κατίδης, Σανκαρέ, Καπετάνος.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Πάνου, Ποντίκης

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης, Χρήστος Οικονόμου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube