Έστω και την τελευταία στιγμή, γλίτωσε το «κάζο» η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» παραχώρησαν 2-2 στη Νασιονάλ στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», ισοφαρίζοντας από 0-2 στο 96’, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου και θα πάνε στη ρεβάνς της Μαδέιρα, ώστε να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα από την αντίπαλό τους και να προκριθούν αυτά στον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί, όπου θεωρούνται το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ελλείψει Πόρτο και Μπενφίκα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1964, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι πίεζαν, και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, χάρη στο γκολ του Ροντόν στο 36’ και του Καντέιας στο 45’ +1’, με ττους γηπεδούχους να έχουν χάσει και το μεγάλο τους "κανόνι", τον Φαν Φολσβίνκελ, στο 11'. Στην επανάληψη, οι αλλαγές στη σύνθεση έφεραν την «ανατροπή», χάρη στο γκολ του Ελίας στο 75’ και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σάαρς στο 96’. Όμως, σε όλα αυτά βοήθησε και η αποβολή του Μαντέιρα στο 67’ για τους φιλοξενούμενους.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Φερέιρα, Ονιέγου, Πόλγκα, Ινσούα, Ελίας, Νέτο (42' Καρίγιο), Ματίας Φερνάντεζ, Σάαρς, Φαν Φολσβίνκελ (11' Μποζίνοφ), Γεφρέν (46' Καπέλ)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube