Η φετινή έκπληξη της Σούπερ Λίγκας, ακούει στο όνομα... Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου έχει κάνει έναν πολύ καλό πρώτο γύρο, γεγονός που δημιουργεί απαιτήσεις στον κόσμο της ομάδας. Ο πιο σταθερός αμυντικός των «κυανόλευκων», Σωκράτης Φυτανίδης, ανοίγει την καρδιά του στο www.sport-fm.gr και δηλώνει έτοιμος, μαζί με τους συμπαίκτες του να αλλάξουν, τα όποια κακώς κείμενα στο δεύτερο γύρο, ενώ κάνει τις δικές του ευχές για το 2012. Σκόνδρας: «Μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Συνέντευξη στον Χρήστο Οικονόμου

Ο έμπειρος αμυντικός έκανε αρθροσκόπηση και χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα, ενώ με την επιστροφή του πήρε φανέλα βασικού: «Για την επιστροφή μου θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό επιτελείο για την βοήθεια που μου πρόσφερε, την ομάδα γιατί μου έδωσε τα πάντα για να επιστρέφω πιο γρήγορα, το προπονητικό τιμ που ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και ιδιαίτερα τον κ. Δώνη που μου έδωσε φανέλα βασικού μετά τον τραυματισμό. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Το να αισθάνεται ένας παίκης εμπιστοσύνη είναι θετικό γιατί τον βοηθάει να εξελίσσεται. Σε όλη την οικογένεια του Ατρόμητου ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη».

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ήταν πολύ καλό, ειδικότερα στο πρώτο μέρος, για την ομάδα του και ο ίδιος, πιστεύει: «Κάναμε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε καλά και κάναμε πολλές ευκαιρίες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μετουσιώσουμε σε γκολ κάποιο άλλο εκτός από την φάση του Μήτρογλου και έτσι ψάξαμε ακόμα ένα γκολ στο δεύτερο μέρος. Στο δεύτερο μας πίεσε και ο ΟΦΗ, όμως καταφέραμε να βάλουμε άλλο ένα τέρμα, έστω και στις καθυστερήσεις».

Πολύς λόγος γίνεται για την εικόνα που παρουσιάζει ο Ατρόμητος στην έδρα του αλλά και μακριά από αυτήν: «Είναι κάτι που μας προβληματίζει, το συζητάμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό στις προπονήσεις. Έχουμε εστιάσει και στόχος μας είναι να το αλλάξουμε στο δεύτερο γύρο και αφού έχουμε φτιάξει μια πολύ δυνατή έδρα, νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας μακριά από το Περιστέρι. Και ειδικά στα πρώτα λεπτά των παιχνιδιών. Αυτό θα αλλάξει στον δεύτερο γύρο».

Φέτος κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και έφτασε μια ανάσα από την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Ο ίδιος, ο έμπειρος αμυντικός πιστεύει στον εαυτό του, ενώ θεωρεί πως οι ευκαιρίες που δίνει ο κ. Σάντος σε παίκτες ανεξαρτήτου ομάδας, δίνουν έξτρα κίνητρο: «Εγώ προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και στις προπονήσεις να βελτιώνομαι. Από εκεί και πέρα το γεγονός πως ο κ. Σάντος δίνει ευκαιρίες σε όλους μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Τώρα για το αν πιστεύω ότι θα κληθώ, είναι καθαρά θέμα του κ. Σάντος».

Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός Ατρόμητος και αν το γεγονός πως οι απαιτήσεις μπορεί να… βαραίνουν τα πόδια, σχολίασε: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα και συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου, όποτε αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι ακόμα καλύτερη στη συνέχεια. Έχουμε δημιουργήσει απαιτήσεις και πρέπει να φανούμε αντάξιοι αυτών. Αυτό που βλέπω είναι πως κάθε παιχνίδι είμαστε και καλύτεροι και έχουμε πολλά περιθώρια. Δεν μας αγχώνει ο ανταγωνισμός. Είναι κάτι που μας κάνει καλύτερους».

Τέλος έκανε τις ευχές του για τη νέα σεζόν: «Εύχομαι να υπάρχει υγεία πάνω από όλα, είναι κάτι που το κατάλαβα από τον τραυματισμό μου τον τελευταίο μήνα και από εκεί και πέρα θα ήθελα μια σταθερότητα στη χώρα. Περνάνε όλοι μια δύσκολη περίοδο. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Πρέπει να υπάρχει υπομονή για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την δύσκολη περίοδο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube