Δεν παρακολούθησαν το ντέρμπι που περίμεναν όσοι βρέθηκαν στο «Ζοσέ Αλβαλάδε». Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο σημαντικότερο ματς της 14ης αγωνιστικής της Superliga και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τους στόχους τους, ενόψει της συνέχειας της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Όπερ σημαίνει, τα «λιοντάρια» να «πιάσουν» στην κορυφή της βαθμολογίας τους «δράκους», αφού έμειναν τρεις βαθμούς πίσω τους και από την άλλη οι κάτοχοι του Europa League να παραμείνουν στην κορυφή σίγουρα, αφού τώρα θα πρέπει να περιμένουν «γκέλα» της Μπενφίκα στην έδρα της Λεϊρία, ώστε να μην ξεφύγουν οι «αετοί» με δυο βαθμούς στην πρώτη θέση.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες, όμως οι ποιοτικοί μέσοι των είχαν «μπλοκαριστεί» από τα μαν του μαν των Πασιέντσα και Περέιρα, κάτι που δεν προσέφερε θέαμα στην πορτογαλική πρωτεύουσα.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίτσιο, Αντερσον Πόλγκα, Ονιέγου, Ζοάο Περέιρα, Ινσούα, Σάαρς, Καπέλ (69' Εβάλντο), Νέτο (53' Μ. Φερνάντεζ), Ελίας, Βαν Φολσβίνκελ, Καρίγιο (62' Ιζμαϊλοφ)

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Μαϊκόν, Αλβαρο, Ρολάντο, Οταμέντι, Μπελούτσι (68' Ντεφούρ), Μουτίνιο, Τζάλμα (59' Τζ. Ροντρίγκεζ), Φερνάντο, Κρ. Ροντρίγκεζ (77' Κλέμπερ), Χουλκ



Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


Παρασκευή 6/1

Σετούμπαλ-Ακαντέμικα 1-1
(60’ Γκονσάλβες-49’ Μαρίνιο)

Σάββατο 7/1

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο 0-0

Κυριακή 8/1 18:00

Ζιλ Βιθέντε-Νασιονάλ
Μαρίτιμο-Ολιανένσε
Ρίο Άβε-Πάσος Φερέιρα
Λεϊρία-Μπενφίκα 20:15
Γκιμαράες-Φεϊρένσε 22:15

Δευτέρα 9/1

Μπέιρα Μαρ-Μπράγκα 22:15


H 15η αγωνιστική:

Μπράγκα-Σπόρτινγκ
Ολιανένσε-Μπέιρα Μαρ
Πάσος Φερέιρα-Μαρίτιμο
Πόρτο-Ρίο Άβε
Ακαντέμικα-Γκιμαράες
Μπενφίκα-Σετούμπαλ
Νασιονάλ-Λεϊρία
Φεϊρένσε-Ζιλ Βιθέντε


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube