Με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις ξεκινά ξανά το πορτογαλικό πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή των γιορτών. Και πώς να είναι διαφορετικά τα πράγματα, όταν, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, αναμετρούνται στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την Πόρτο, σε ένα από τα κλασικότερα και παραδοσιακότερα ντέρμπι της Superliga από την εποχή που ξεκίνησε. Τα «λιοντάρια» βρίσκονται στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από τους «δράκους» και τη συμπρωτοπόρο Μπενφίκα, που περιμένει ένα πιθανό «στραβοπάτημα» των κατόχων του Europa League, ώστε να βρεθεί μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 ξέρουν πως με νίκη θα αρχίζουν να ελπίζουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα αποκτήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα να στεφτούν πρωταθλητές, εφόσον περάσουν από την πρωτεύουσα.

Από την πλευρά τους, οι «αετοί» μεταβαίνουν στην έδρα της Λεϊρία και θέλουν μόνο τη νίκη, ώστε να εκμεταλλευτούν ότι ιδανικό για αυτούς συμβεί στην έδρα της «μισητής» συμπολίτισσας. Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους είναι το σαφές φαβορί και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, πλην των τριών βαθμών, θα θεωρηθεί αποτυχία, κόντρα σε μια ομάδα που κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση βαθμού ή βαθμών.

Πιο δύσκολη αποστολή δείχνει να έχει η τρίτη της βαθμολογίας, Μπράγκα. Η φιναλίστ του Europa League πηγαίνει στην έδρα της Μπέιρα Μαρ, που θα προσπαθήσει να κάνει την απέλπιδα προσπάθεια να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.




Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


Παρασκευή 6/1

Σετούμπαλ-Ακαντέμικα 22:15

Σάββατο 7/1

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο 22:15

Κυριακή 8/1 18:00

Ζιλ Βιθέντε-Νασιονάλ
Μαρίτιμο-Ολιανένσε
Ρίο Αβε-Πάσος Φερέιρα
Λεϊρία-Μπεενφίκα 20:15
Γκιμαράες-Φεϊρένσε 22:15

Δευτέρα 9/1

Μπέιρα Μαρ-Μπράγκα 22:15


H 15η αγωνιστική:

ΜΠΡΑΓΚΑ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.
ΟΛΙΑΝΕΝΣΕ - ΜΠΕΪΡΑ ΜΑΡ
ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ - ΜΑΡΙΤΙΜΟ
ΠΟΡΤΟ - ΡΙΟ ΑΒΕ
ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ
ΝΑΣΙΟΝΑΛ - ΛΕΪΡΙΑ
ΦΕΪΡΕΝΣΕ - ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube