Αρκετούς νέους πρωταγωνιστές και μία μεγάλη επιστροφή μας επεφύλασσε η 11η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αναδείχθηκε σε κινητήριος μοχλός της σημαντικής νίκης του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο, ο Μάρκους Χάτεν οδήγησε τον Κολοσσό σε μία ακόμη νίκη στο ματς με το Ρέθυμνο, ο Ρόμελ Μπεκ έβαλε με την απόδοσή του στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό τις βάσεις για την παραμονή του Ικάρου και ο Περπέρογλου πραγματοποίησε τη μεγάλη επιστροφή, στο ματς του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι, μετά από πεντάμηνη απουσία λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε.

Το www.sport-fm.gr, αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές της 11ης αγωνιστικής:

Του Νίκου Ζέρβα

Πανιώνιος-Ολυμπιακός: Ανδρέας Γλυνιαδάκης


Αν μία…αόρατη δύναμη εξασφάλιζε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς ότι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης θα αγωνίζεται πάντα με τον τρόπο που το έκανε κόντρα στο κρίσιμο ματς με τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός απλά θα περίμενε την αποθεραπεία του Λάζαρου Παπαδόπουλου και δεν θα έψαχνε στην αγορά για ψηλό. Στην καλύτερη ίσως εμφάνιση των τελευταίων χρόνων, ο Κρητικός σέντερ ήταν αρχοντικός, αφού σε 22 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 17 πόντους με 6/7 σουτ, μάζεψε 4 ριμπάουντ, κέρδισε 6 φάουλ, έκανε 2 κλεψίματα, μία ασίστ και μία τάπα, βάζοντας τον…ογκόλιθο για το ροζ φύλλο αγώνα.

Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο: Μάρκους Χάτεν

Για τον Κολοσσό που αρνείται να χάσει, αν και έφτασε πολύ κοντά στο ματς με το Ρέθυμνο, πρωταγωνιστής και πολυτιμότερος ήταν για δεύτερη σερί εβδομάδα ο Μάρκους Χάτεν. Ο Αμερικανός, πέτυχε 27 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ, φόρτωσε τους αντιπάλους του με 9 φάουλ και έκανε 3 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Οι 34 πόντοι του συστήματος αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ του έδωσαν τον τίτλο του MVP, κάτι που θα κάναμε και εμείς, αν δεν υπήρχε ο Γλυνιαδάκης στο μεγαλύτερης σπουδαιότητας ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός.

Παναθηναϊκός-Περιστέρι: Στράτος Περπέρογλου

Άλλη μία προπόνηση έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα σε χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα, όπως το Περιστέρι. Η επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου επισκίασε σχεδόν τα πάντα στην 11η αγωνιστική, αφού ο διεθνής φόργουορντ νίκησε στη μάχη με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τους τελευταίους πεντέμησι μήνες και είναι πάλι κοντά μας. Κορυφαίος σε τόσο αδιάφορο παιχνίδι δεν μπορεί να υπάρξει, οπότε του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του καλύτερου, μόνο και μόνο που επέστρεψε σιδερένιος. 9 πόντοι, 3 κλεψίματα και ισάριθμες ασίστ άλλωστε, δεν είναι και μικρό πράγμα μετά από τέτοια απραξία.

ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ: Έντιν Μπάβτσιτς / Κώστας Χαραλαμπίδης

Παιχνιδάκι αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ για τον ΚΑΟΔ, που εντός έδρας δείχνει ικανός για το καλύτερο δυνατό. Πώς να μην συντρίψει τον δικέφαλο του βορρά το συγκρότημα του Καλαφατάκη, όταν έχει στις τάξεις της δύο σούπερ παίκτες, Έντιν Μπάβτσιτς και Κώστας Χαραλαμπίδης, πήραν για μία ακόμη φορά την ομάδα τους από το χέρι και την οδήγησαν σε μία σημαντική νίκη. Ο πρώτος είχε 19 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 κερδισμένα φάουλ και ο δεύτερος 17 πόντους, 5 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ.

Άρης-Μαρούσι: Ντομινίκ Τζέιμς / Σέρχιο Κερούς

Ο Άρης νίκησε δυσκολότερα απ’ ότι πολλοί περίμεναν το Μαρούσι και για την αποφυγή του κάζου, συνέβαλαν οι Ντομινίκ Τζέιμς και Σέρχιο Κερούς. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 17 πόντους, έδωσε 9 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του και έκανε 3 κλεψίματα, την ώρα που Κερούς, φόρτωσε 24 πόντους το καλάθι των φιλοξενούμενων, πήρε 7 ριμπάουντ και έκανε μία τάπα. Όπως και στο προηγούμενο ματς…δίδυμο φωτιά.

Ίκαρος Καλλιθέας-Ηλυσιακός: Ρόμελ Μπεκ

Ο Ίκαρος έμεινε 16 πόντους πίσω στο ημίχρονο από τον Ηλυσιακό, αλλά ανέκαμψε και έκανε την πλήρη ανατροπή στη συνέχεια. Κορυφαίος και καθοριστικός για αυτό του το κατόρθωμα ήταν Ρόμελ Μπεκ, που πέτυχε 25 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ. Σκορδίλης, Κουμπούρας και Μπέϊνς του προσέφεραν πολύτιμες βοήθειες, αλλά χωρίς αυτόν, η δεύτερη νίκη του Ικάρου στο πρωτάθλημα δεν θα είχε επιτευχθεί ποτέ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube