…και στο τέλος απ’ τα δίχτυα πάρ’ την!

Με το δεξί μπήκε στο 2012 η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε, πολύ πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0, του Άρη στο ΕΑΚ, για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Δράστης» του γκολ ο Μάρτιν στο ντεμπούτο του με τους Φαίακες, καλύτεροι μεταξύ ίσων ο Αργεντινός και οι Αγρίτης, Ιωάννου.

Αποκαρδιωτικοί οι «κίτρινοι» γκρέμισαν ό,τι καλό έχτισαν στα προηγούμενα παιχνίδια τους.



Ο Άρης είχε την πρώτη προσπάθεια (ένα ακίνδυνο σουτ του Τσέζαρεκ) αλλά πέραν τούτου ουδέν. Η Κέρκυρα, ίσως και για πρώτη φορά στη σεζόν, φαινόταν τόσο ανώτερη από αντίπαλο. Χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό ή εξεζητημένο, απλά με περισσότερη διάθεση και σαφές πλάνο. Ο Μαρτίν προειδοποίησε από νωρίς (συρτό σουτ, έφυγε λίγο άουτ) για τις διαθέσεις του και «καπάκι» ο Ιωάννου απειλώντας εκ νέου την εστία του Βελλίδη, έδειξε πως θα είναι άξιος συμπαραστάτης του.

Ωστόσο στο επόμενο διάστημα, μέχρι το ημίχρονο, η πίεσή της δεν μετουσιώθηκε σε ένα γκολ, που βάσει της εικόνας της στο γήπεδο, η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν να αποκτήσει το προβάδισμα. Αντί για αυτό κόντεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ από το πουθενά, όταν ο Καζναφέρης από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, είδε τον Όσμαν να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Όμως αργά ή γρήγορα ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει.

Έτσι, λοιπόν, με τον Μάρτιν να κάνει σεφτέ στο επίσημο ντεμπούτο του, το πολυπόθητο 1-0 ήταν γεγονός στο 48', με τον Αργεντινό να αξιοποιεί το γύρισμα του Αγρίτη και με κοντινή προβολή να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, ο οποίος ήταν απελπιστικά μόνος του... Τα χρειάστηκε στο φινάλε, με τον Γκαλίνοβιτς να απομακρύνει με υπερένταση την κεφαλιά του Γιαννιώτα.

Το φιλμ του αγώνα από το sport-fm.gr





Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Μίχος (9’ λ.τρ. Σακελλαρίου), Μαϊστόροβιτς, Βέντζελ, Γκουστάβο, Γιάντσης (84’ Τσίγκας), Όσμαν, Γραμμόζης, Ιωάννου (71’ Ηλιάδης), Αγρίτης, Μάρτιν.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Χαμπλ, Μάρκογλου.

Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ντίκο, Καζναφέρης (56’ Γιαννιώτας), Τόχα, Φατί (58’ Καπετάνος), Νέτο, Ούμπιντες, Σολτάνι (84’ Σανκαρέ), Τσέζαρεκ.

Στον πάγκο: Γιακούποβιτς, Παπαζαχαρίας, Βράνιες, Κατίδης.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube