Έπαιξε όσο χρειαζόταν για να νικήσει την Πάσος Φερέιρα η Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 2-1 στην έδρα της αντιπάλου τους, στο πρώτο ματς των ομίλων της τρίτης φάσης του πορτογαλικού Λιγκ Καπ και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι των ισάριθμων γκρουπ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν στα επόμενα ματς να διεκδικήσουν την πρόκριση από τον τέταρτο όμιλο.

Οι παίκτες του Περέιρα ήταν μεν ανώτεροι στην αρχή και κατάφεραν να προηγηθούν με το γκολ του Κρίστιαν Ροντρίγκεζ στο 2’. Όμως, στη συνέχεια αιφνιδιάστηκαν και δέχτηκαν την ισοφάριση στο 17’ από τον Ουίλιαμ. Από την ώρα εκείνη και έπειτα, άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά την αντίπαλη εστία και δικαιώθηκαν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χουλκ στο 70’, χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος.


Η σύνθεση της Πόρτο: Μπρακάλι, Μαϊκόν (46' Μουτίνιο), Οταμέντι, Μανγκάλα, Αλεξ Σάντρο, Μπελούτσι, Σόουζα (79' Φερνάντο), Κρ. Ροντρίγκεζ, Βαρέλα (58' Χουλκ), Κλέμπερ, Τζάλμα Κάμπος


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube