Το θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» τις ημέρες και ώρες της παιδικής παράστασης «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Μαγεμένο Δάσος», θα λειτουργεί ως κέντρο συλλογής δωρεών προς το φιλανθρωπικό σωματείο "Κιβωτός του κόσμου".

Κάθε θεατής που το επιθυμεί θα μπορεί να προσφέρει οικονομικά ή υλικά (τρόφιμα συσκευασμένα, απορρυπαντικά, χαρτικά, ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης κλπ) στο σπουδαίο αυτόν οργανισμό.

Ως επιβράβευση σε όσους αποφασίσουν να στηρίξουν την προσπάθειά μας, θα παρέχεται εκπτωτικό εισιτήριο (8 ευρώ), αντί του κανονικού (12 ευρώ). Ασφαλώς, όσοι θελήσουν να συνδράμουν στην προσπάθειά, αλλά δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράστασή, μπορούν να αφήσουν τις προσφορές τους στο χώρο του θεάτρου στις ώρες λειτουργίας του.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του προέδρου του Γιώργου Σιγάλα.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ της Β. Ιωάννου

Μια ζωηρή παράσταση για παιδιά, με κεντρικό θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σκοπό της να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα διασκεδαστικό και διδακτικό παραμύθι, στη μαγεία του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Περίληψη
Το έργο διαδραματίζεται σε ένα Μαγεμένο Δάσος. Εκεί είναι ο τόπος όπου απελευθερώνονται τα ζώα που έχουν μεγαλώσει στην ανθρώπινη αιχμαλωσία. Προκειμένου να σταματήσουν ο πόλεμος και οι ταραχές που έχουν ξεσπάσει στο Δάσος προτείνεται να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες! Στα πλαίσια της δράσης του έργου παρουσιάζονται δραματοποιημένα επιλεγμένα αθλήματα (αγώνας αντοχής, ρυθμική γυμναστική, αγώνας ταχύτητας, άρση βαρών, ποδόσφαιρο) και γίνεται αναφορά στα περισσότερα Ολυμπιακά αθλήματα με δομημένους αυτοσχεδιασμούς από τους ηθοποιούς.

Η Θεατρική παράσταση παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 17.00 και Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00 στο Θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» (Ιλισίων 21 και Κερασούντος, Ιλίσια), καθώς και σε μαθητές δημοτικών σχολείων, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους εκδρομών.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου:

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύθηκε το Νοέμβριο του 2003 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις πάνω στη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία επέλεξε την «Κιβωτό του Κόσμου» ως «το φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στην Ελλάδα για το έτος 2003». Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε για το έργο της από την UNESCO. Στις 5 Δεκεμβρίου του 2005 σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο η «Κιβωτός του Κόσμου» βραβεύτηκε από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.

Επιπροσθέτως, σε ένα δεύτερο χώρο ετοιμάστηκε και λειτουργεί ξενώνας δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή προέκυψε μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτού του πληθυσμού που δεν είχε που την κεφαλή κλίναι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube