Στο Καράκας της Βενεζουέλας θα διεκδικήσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ το ένα από τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η FIBA αποφάσισε το Σάββατο (10/12), να δώσει το προολυμπιακό τουρνουά των ανδρών, που διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου, στη χώρα της λατινικής Αμερικής και στην Τουρκία το αντίστοιχο των γυναικών (25 Ιουνίου με 1η Ιουλίου).

Το ένα από τρία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, εκτός από την Εθνική μας και την διοργανώτρια Βενεζουέλα, θα διεκδικήσουν ακόμα οι Ιορδανία, Νότια Κορέα, ΠΓΔΜ, Ρωσία, Λιθουανία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Ανγκόλα, Νιγηρία και Νέα Ζηλανδία.

Οι δώδεκα συμμετέχουσες ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις όμιλους των τριών ομάδων και οι δύο πρώτες θα προκρίνονται στα προημιτελικά. Οι δύο νικητές των ημιτελικών και ο νικητής του μικρού τελικού προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήδη εξασφαλισμένη θέση έχουν η διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ, η πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια Αμερικής Αργεντινή και Βραζιλία, η πρωταθλήτρια Ασίας Κίνα, η πρωταθλήτρια Αφρικής Τυνησία, η πρωταθλήτρια Ωκεανίας Αυστραλία και οι δύο πρώτες ομάδες στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, Ισπανία και Γαλλία.

Στις γυναίκες, η διοργανώτρια Τουρκία θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις Αργεντινή, Καναδά, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μάλι, Μοζαμβίκη, Νέα Ζηλανδία και Πουέρτο Ρίκο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube