Ο φόβος των προπονητών δεν περιορίζεται μόνο στους τραυματισμούς ενός ποδοσφαιριστή. Η εξωγηπεδική ζωή και κυρίως οι σχέσεις με τις γυναίκες, πάντα αποτελούσαν έναν εφιάλτη των τεχνικών, κυρίως κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Πέπε Γκουαρντιόλα πάντως για έναν από τους νέους αστέρες της Μπαρτσελόνα, μπορεί να κοιμάται ήσυχος. «Δεν τον γουστάρουν οι γκόμενες αλλά μέσα στο γήπεδο είναι εκπληκτικός» τόνισε για τον Ισαάκ Κουένκα, αλλά ποιος πιστεύει ότι ο 20χρονος, χάρηκε με αυτή τη δήλωση!

Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης

Για να λέμε και την… υποκειμενική αλήθεια, κούκλο δεν τον λες. Ο Ισαάκ, αποτελεί ένα από τα τελευταία δημιουργήματα της «La Masia» και κατάφερε σε ηλικία 20 ετών να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στη νίκη 5-0 επί της Μαγιόρκα, στα τέλη του Οκτωβρίου.

Αφού ταλαιπωρήθηκε στα πήγαινε-έλα μεταξύ Βαρκελώνης και της πόλης που γεννήθηκε, Ρέους, κατάφερε να πείσει τον Πεπ ότι αξίζει να μείνει στην πρώτη ομάδα. Ο πρώην κόουτς της 2ης ομάδας και νυν τεχνικός της παραπαίουσας Ρόμα, Λουίς Ενρίκε, τον είχε κόψει αλλά ευτυχώς η λάμψη των αστεριών δεν σβήνει από τη λανθασμένη κρίση ορισμένων που βρέθηκαν κάποια στιγμή στο επίκεντρο των αποφάσεων.

Είναι αυτό που στην ποδοσφαιρική γλώσσα λέμε…winger. Μπορεί να πάρει την μπάλα και να τρέχει χωρίς πρόβλημα πάνω στη γραμμή, να συγκλίνει, να πασάρει και να σουτάρει έχοντας διαρκώς το κεφάλι ψηλά. Ο Γκουαρντιόλα τον αποθέωσε μετά τη νίκη επί της Λεβάντε, στην οποία αγωνίστηκε ξανά ο βασικός ο πιτσιρικάς.

Ναι, αποθέωση είναι πλέον για το σύγχρονο ποδόσφαιρο να μη σε γουστάρουν οι γυναίκες αλλά να κάνεις ότι θέλεις την μπάλα. Τουλάχιστον για τα «θέλω» των προπονητών. Αυτό ισχυρίστηκε σε πηγαδάκια μετά το τέλος των δηλώσεών του, ο κόουτς των Καταλανών.

Για την ώρα, ο Ισαάκ Κουένκα, κάνει περήφανο τον πατέρα του και τα άλλα δύο αδέλφια του. Άφησε το taekwondo μένοντας στην κατάκτηση της κίτρινης ζώνης αρκετά νωρίς στη ζωή του, για να αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με την στρογγυλή θεά.

Όσο το πρόσωπό του δεν θα αποκτά τετράγωνο σαγόνι, θεληματικά ζυγωματικά και λακκάκι στο άνω χείλος, τόσο ο Γκουαρντιόλα θα επενδύει περισσότερο ποδοσφαιρικά πάνω του.
Αν βέβαια ο μικρός παρά την… ασχήμια του θελήσει να απολαύσει μέρος της δημοσιότητάς του μέσω των κατακτήσεων όμορφων και «λυσσασμένων» θηλυκών, τότε απλά θα επιβεβαιώσει τον κανόνα που θέλει και τους… «άσχημους» αλλά δημοφιλείς να έχουν δικαίωμα σε αυτή την παλιοζωή!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube