Εικοσιτέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να κερδίσει ο Άρης με δύο γκολ διαφορά τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μάθετε για ποιον λόγο χαράζει… ευρωπαϊκή πορεία η Skoda Ξάνθη, ποιο αρνητικό ρεκόρ κινδυνεύει να ισοφαρίσει ή να ξεπεράσει η Δόξα Δράμας και το αήττητο σερί που έχει ο Λεβαδειακός απέναντι στον Πανιώνιο.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 12ης αγωνιστικής

Ευρωπαϊκή πορεία χαράζει η Skoda Ξάνθη! Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Οι Ακρίτες πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα και αν στην επόμενη αγωνιστική πάρουν το «τρίποντο», τότε ισοφαρίζουν την επίδοση που είχαν σημειώσει τη σεζόν 2006/07. Εκείνη τη σεζόν η ακριτική ομάδα έπαιξε για τελευταία φορά στην Ευρώπη, συγκεκριμένα το Κύπελλο UEFA.

Η Skoda Ξάνθη κατάφερε να νικήσει μόλις για τρίτη φορά τη Δόξα Δράμας σε σύνολο είκοσι αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παράλληλα, οι Ακρίτες έφτασαν τις 250 νίκες στο διάστημα που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα δέκα γκολ έφτασε ο Στιβ Μπέλεκ στην Α’ Εθνική. Ο Καμερουνέζος επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι στιγμής πέντε τέρματα, όσα δηλαδή είχε πετύχει με την φανέλα του Πανθρακικού τη σεζόν 2009/10.

Έτοιμος να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ εμφανίζεται ο Ράφικ Τζεμπούρ. Συγκεκριμένα, ο Αλγερινός επιθετικός κατάφερε να σκοράρει για ένατη συνεχόμενη φορά στο Καραϊσκάκη, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Νίκου Αναστόπουλου και τώρα «απειλεί» τον Υβ Τριαντάφυλλο. Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» είχε σκοράρει σε δέκα σερί εντός έδρας αγώνες.

Εικοσιτέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να κερδίσει ο Άρης με δύο γκολ διαφορά τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του. Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» είχαν νικήσει με σκορ 2-0 (28' πέν. Γκονζάλες, 48' Δημητριάδης) τους «πράσινους» στο Χαριλάου το 1987-88. Από τότε οι Θεσσαλονικείς είχαν πέντε νίκες απέναντι στο «τριφύλλι» και όλες ήταν με ένα τέρμα διαφορά.

Ένα αρνητικό ρεκόρ κινδυνεύει να… πετύχει η Δόξα Δράμας, αφού δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στους τέσσερις αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λίγκα. Το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών είναι τα δώδεκα γκολ που είχε πετύχει το Αιγάλεω τη σεζόν 1963/64, ενώ ένα τέρμα περισσότερο είχε σημειώσει η Καστοριά τη σεζόν 1996/97.

Την υπ’ αριθμόν 600 νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη επίδοση αφορά τα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, δηλαδή από το 1979-80 και μετά. Παράλληλα, η «Ένωση» έφτασε τις 650 εντός έδρας νίκες από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1959-60).

Δύο διαφορετικά ρεκόρ σημείωσε ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο με τα δύο γκολ που πέτυχε στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο Ιβοριανός επιθετικός έφτασε τα 20 γκολ στην Α' Εθνική και τα 45 σε όλες τις διοργανώσεις με τις φανέλες ελληνικών ομάδων που έχει αγωνιστεί.

Τα 30 γκολ στην Α' Εθνική και τα 40 σε όλες τις διοργανώσεις με τις φανέλες ελληνικών ομάδων έφτασε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε στη νίκη (1-0) του Ατρομήτου επί του Εργοτέλη.

Τις 100 συμμετοχές στην επαγγελματική του καριέρα έφτασε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, αν και είναι μόλις 23 ετών. Συγκεκριμένα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει παίξει σε 88 αγώνες στην Α' Εθνική, σε 7 ματς στο Κύπελλο και 5 παιχνίδια στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι η παρθενική εμφάνιση του «Κούτσια» ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2007, στην ήττα (4-1) του Εργοτέλη στην έδρα του ΟΦΗ.

Πέντε χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ έδωσε εντός έδρας αγώνα στις τρεις το μεσημέρι. Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι η «Ένωση» είχε αντιμετωπίσει και πάλι την Κέρκυρα, την οποία είχε νικήσει με σκορ 4-1.

Ο Λεβαδειακός διατήρησε το αήττητο στους εντός έδρας αγώνες με τον Πανιώνιο (7 νίκες, 6 ισοπαλίες). Η Λιβαδειά είναι και η μόνη έδρα της Α' Εθνικής στην οποία δεν έχει νικήσει ποτέ η ομάδα της Νέας Σμύρνης!

48 κίτρινες μοιράστηκαν στην δωδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν δύο αποβολές! Συγκεκριμένα, ο Σίτο Ριέρα αποβλήθηκε στο παιχνίδι Λεβαδειακός Εργοτέλης και ο Αντρέ Ρότσα πήγε πιο γρήγορα στα αποδυτήρια στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναιτωλικός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube