Στα 28 γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, του κορυφαίου Ελληνα σκόρερ στην Ευρώπη, δεν υπήρχε περίπτωση να μη βρίσκαμε αρκετά θεαματικά. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το ΤOP 5 του «Σάλπι» και υποκλίνεται στο ταλέντο και στην πληρότητα του επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Του Διονύση Δεσύλλα

«Τσίμπημα», πλασέ και γκολ
5 Δεκεμβρίου του 2007. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην κρύα, λόγω μικρής προσέλευσης κόσμου, Λεωφόρο τη Λοκομοτίβ Μόσχας, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και επικρατεί άνετα με 2-0. Ο Σαλπιγγίδης, που διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας, βάζει και τα δυο γκολ. Το πρώτο, απλά καταπληκτικό. Κάθετη του Τζιόλη, «προσπέρασμα» στον γκολκίπερ, πλασέ και η μπάλα στα δίχτυα.



«Κρέμασμα» στον γκολκίπερ!

20 Αυγούστου του 2009 και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ατλέτικο, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν την ήττα με 3-2 από την παρέα του Φορλάν και του Αγκουέρο, με τον Σαλπιγγίδη να βάζει ένα υπέροχο γκολ. Μπαλιά του Κατσουράνη, ψηλοκρεμαστό σουτ και γκολ!



Παγώνοντας το Ζάγκρεμπ, μια κρύα νύχτα του Δεκέμβρη

15 Δεκεμβρίου του 2010 και ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι. Ο δικέφαλος του βορρά, χάρη σε εξαιρετικό τελείωμα του Σαλπιγγίδη, παίρνει τη νίκη με 1-0 και παράλληλα την πρόκριση στους «32» του Europa League. Μέχρι και ο… Αραβας σπίκερ τρελάθηκε!



Μια φωτοβολίδα…

… μες το Λαν σκάει! Ας μας επιτραπεί η παράφραση, διότι, όπως θα δείτε κι εσείς, το γκολ του Σαλπιγγίδη στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λανς, στις 17 Φεβρουαρίου του 2007, ήταν πραγματική φωτοβολίδα! Ισως το ωραιότερο γκολ του Ελληνα στράικερ, στα Κύπελλα Ευρώπης. Ξερό σουτ, έξω από την περιοχή και η μπάλα συστημένη στο δεξί «παραθυράκι».



Κεφαλιά και… 0-1!

Στο νούμερο ένα δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το χθεσινό γκολ επί της Τότεναμ. Το 28ο γκολ του «Σάλπι» στην Ευρώπη και αναμφίβολα από τα πιο καθοριστικά. Σέντρα του Γεωργιάδη, κεφαλιά του «κοντού» και η μπάλα στα δίχτυα για να αρχίσουν οι πρώτοι τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους του ΠΑΟΚ!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube