Δύο χρόνια άντεξε μακριά από τα γκριντ της Φόρμουλα 1 και δεν είναι και λίγα, όταν ο λόγος γίνεται για τον Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός το αποφάσισε και επιτέλους θα χαρίσει ξανά στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού θεαματικές στιγμές! Το www.sport-fm.gr σας θυμίζει τον Iceman.

Η επιστροφή του Φινλανδού στην F1 με την Renault, αυξάνει τον αριθμό των πρωταθλητών που θα βρίσκονται την επόμενη σεζόν στα γκριντ, στους έξι. Σουμάχερ, Φέτελ, Αλόνσο, Μπάτον, Χάμιλτον και Ραϊκόνεν, αναμένεται να δώσουν μία άλλη νότα στο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Ραϊκόνεν αποχώρησε από την F1 το 2009, όταν η Ferrari «έκλεισε» τον Φερνάντο Αλόνσο, αναζητώντας νέες προκλήσεις, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Στο WRC είχε σταθερή απόδοση, αφού και τις δύο χρονιές πλασαρίστηκε στην δέκατη θέση, έχοντας στα χέρια του μία Citroen.

O 32χρονος πιλότος, γνωστός και ως ανήσυχο πνεύμα, θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του και στο NASCAR, συμμετέχοντας σε δύο αγώνες.

Δείτε τον Ραϊκόνεν στο WRC :


Αλλά και στο NASCAR…




Στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 έχει 157 συμμετοχές, 18 νίκες, 62 συμμετοχές στο βάθρο. Συνολικά έχει κερδίσει 579 βαθμούς, έχει εκκινήσει 16 φορές από την πολ ποζίσιον, ενώ έχει πραγματοποιήσει 35 φορές τον ταχύτερο γύρο.

Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube