Έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή στα γκριντ της Φόρμουλα 1, είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Renault. Ο Φινλανδός βρίσκονταν σε συζητήσεις με την Williams για τo comeback του, ωστόσο το θολό τοπίο, γύρω από την επιστροφή του Κούμπιτσα, ανάγκασε την Renault σε κίνηση ματ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Φόρμουλα 1, ύστερα από διακοπή δύο ετών. Είμαι ευγνώμων στην Renault, για την ευκαιρία που μου έδωσε. Ο χρόνος που πέρασα στο WRC ήταν χρήσιμος για την καριέρα μου, ως οδηγός, αλλά δεν μπορώ να κρύψω πως η θέληση μου να επιστρέψω στην F1, ήταν τεράστια.

Ήταν μία εύκολη απόφαση να επιστρέψω με την Renault, καθώς έχω εντυπωσιαστεί από τις φιλοδοξίες της ομάδας. Τώρα ανυπομονώ να παίξω σημαντικό ρόλο στο να πιέσω την ομάδα για την καλύτερη θέση στο γκριντ
», ήταν τα λόγια του Ραϊκόνεν.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος της Renault, Τζέραρντ Λόπες, ο οποίος συμπλήρωσε πως στόχος της ομάδας, είναι να γυρίσουν σελίδα, με πιο ανταγωνιστικές εμφανίσεις.

«Όλη τη χρονιά λέγαμε πως η ομάδα μας θα γυρίσει σελίδα. Στα… παρασκήνια έχουμε δουλέψει πολύ για να δημιουργήσουμε καλές υποδομές, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της επιστροφής του Κίμι, μας δίνει κάνει ακόμη πιο ισχυρούς υποψήφιους για το μέλλον. Φυσικά, όλοι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή
», ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας.

Ο Ραϊκόνεν εγκατέλειψε το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 2009, για το WRC, έχοντας πανηγυρίσει μόνο έναν Παγκόσμιο τίτλο, το 2007 με την Ferrari.

O 32χρονος πιλότος στη επταετή θητεία του στην F1, πέρασε από την Sauber, McLaren και Ferrari, ενώ τώρα θα συνεχίσει στην Renault, η οποία από την επόμενη σεζόν θα ονομάζεται Lotus Renault.

Ο Ραϊκόνεν με τα... χρώματα της Renault:



Για να θυμηθούμε τον... Iceman σε κόκπιτ:



Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube