Ως μία από τις πιο ιστορικές αγωνιστικές στην Α1 μπάσκετ χαρακτηρίζεται η έκτη που διεξήχθη το σαββατοκύριακο. Η Καβάλα, έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό και έδειξε πως οι «μικροί» αν το πιστέψουν, υπάρχουν, όχι μόνο για να συμπληρώνουν το πρωτάθλημα, αλλά για να κάνουν που και που και καμιά έκπληξη. Αυτές, βάζουν …αλατοπίπερο στο άγευστο τα τελευταία χρόνια πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων που παρακολουθούμε. Με την ευχή να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και άλλες τέτοιες ιστορικές νίκες, το www.sport-fm.gr, καταγράφει όπως κάθε Δευτέρα τους κορυφαίους των αναμετρήσεων.

Του Νίκου Ζέρβα

Καβάλα-Παναθηναϊκός: Μάικλ Τέιλορ / Δημήτρης Πρίφτης

Από τα παιχνίδια που θα μπορούσες να χρίσεις ως MVP όλη την ομάδα. Όλοι οι παίκτες της Καβάλας έπαιξαν τον ρόλο τους με εκπληκτικό τρόπο και κατάφεραν το φαινομενικά ακατόρθωτο. Επειδή όμως πάντα υπάρχει ένας ή και δύο που πρωταγωνιστούν περισσότερο, ο τίτλος πάει στους Μάικλ Τέιλορ και Δημήτρη Πρίφτη. Ο Αμερικανός γκαρντ, ισοπέδωσε όλα τα αμυντικά συστήματα του Παναθηναϊκού με τους 22 πόντους που πέτυχε, είχε σχεδόν άριστη στατιστική, πήρε τέσσερα ριμπάουντ, ενώ με την ενέργειά του έδινε ώθηση στην ομάδα του. Παρότι το αδύναμο σημείο του είναι η άμυνα, «φρέναρε» σε μεγάλο βαθμό την δημιουργία των «πράσινων» και ήταν ο κινητήριος μοχλός για τη νίκη. Μέρος της δόξας του, πηγαίνει δικαιωματικά στον προπονητή του Δημήτρη Πρίφτη, για το πολύ καλό κοουτσάρισμα και την προετοιμασία του αγώνα κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου: Γιώργος Πρίντεζης

Τείνει να γίνει μόνιμος…κάτοικος στο θέμα των κορυφαίων, αλλά το αξίζει. Ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», είχε καθοριστική συμβολή στο να μην πάθει ο Ολυμπιακός κάζο ανάλογο του Παναθηναϊκού στην Καβάλα, αφού κόντρα στον Κολοσσό, είχε σε 19 λεπτά συμμετοχής 22 πόντους (8/9 σουτ) οι οποίοι ξεμπλόκαραν την ομάδα του στα κρίσιμα σημεία. Ο Πρίντεζης δείχνει πλέον αναγεννημένος και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον παίκτη για τον οποίο δαπάνησε ένα τσουβάλι λεφτά η Μάλαγα.

ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο: Γιάννης Καλαμπόκης

Ο Έλληνας γκαρντ, «χρωστούσε» μία πολύ καλή εμφάνιση φέτος και την πραγματοποίησε σε ένα δύσκολο ματς, όπου ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε με αποτυχία. Ανέλαβε την…ηγεσία στο σκοράρισμα και τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 7/10 σουτ, επτά κερδισμένα φάουλ και μία ασίστ. Η βοήθεια των συμπαικτών του ήταν πολύτιμη, όμως τα καλάθια του ήταν σε καθοριστικά σημεία και έδειξε ότι μετά τη περυσινή μέτρια χρονιά στον Ίκαρο, ανεβαίνει αγωνιστικά.

Ίκαρος Καλλιθέας-ΚΑΟΔ: Άρον Μπέινς

Και τι δεν έκανε στο παρκέ ο σέντερ του Ικάρου για να φτάσει η ομάδα του στη πρώτη φετινή νίκη. 20 πόντους με 7/10 σουτ, 11 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και 2 ασίστ έγραψε η στατιστική, που τον ανέδειξε και κορυφαίο της αγωνιστικής, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ. Μπορεί να διαφωνήσαμε, βγάζοντας καλύτερο τον Τέιλορ της Καβάλας λόγω υψηλότερου βαθμού δυσκολίας, όμως και ο Μπέινς αν συνεχίσει έτσι, θα προσφέρει σημαντικά στην προσπάθεια του Ίκαρου για αποφυγή του υποβιβασμού.

Μαρούσι-Πανιώνιος: Μάριος Μπατής

Κακό ποιοτικά ματς, δυσκολίες στο να βρεις κορυφαίο, όμως αν πρέπει να δώσουμε σε έναν το βραβείο, αυτός είναι ο Μάριος Μπατής. Στο πιο μεστό φετινό του παιχνίδι, ο γκαρντ του Πανιωνίου πέτυχε 10 κρίσιμους πόντους σε σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής, κέρδισε έξι φάουλ και μοίρασε 3 ασίστ. Μαζί με τον μετρ της δημιουργίας Ξανθόπουλο, οργάνωσαν όσο καλύτερα μπορούσαν τις επιθέσεις των «κυανέρυθρων», αλλά ο Μπατής βοήθησε περισσότερο στην επίθεση και έτσι δίκαια είναι MVP.

Ηλυσιακός-Περιστέρι: Γκάρτενερ Χολ

Δεν άργησε να μας επιβεβαιώσει ο Κοσταρικανός φόργουορντ/σέντερ του Ηλυσιακού. Με την απόδοσή του ηγήθηκε της ομάδας των Ιλισσίων στη σπουδαία νίκη επί του Περιστερίου, αφού πέτυχε 20 πόντους με θεαματικά καλάθια, μάζεψε 11 ριμπάουντ, κέρδισε 5 φάουλ και έκοψε 2 φορές αντίπαλο. Οι βοήθειες που πήρε από τους Τόμπσον και Χατζή ήταν σημαντικές, όμως αν κάποιος κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Φλεβαράκη είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Χολ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube