Λίγο ήθελε να την πατήσει η Πόρτο κόντρα στην Μπράγκα. Οι «δράκοι» επικράτησαν μόνο με 3-2, ενώ είχαν προηγηθεί με 3-0, των φιναλίστ του Europa League στο «Ντραγκάο», στο δεύτερο σημαντικότερο ματς της 11ης αγωνιστικής της Superliga και «έπιασαν» ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας την Μπενφίκα, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο. Αντίθετα, ο φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην πέμπτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην έξοδο στην Ευρώπη.

Οι παίκτες του Αλβαρο Περέιρα κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους μέχρι το 80’ για να φτάσουν στο 3-0, έχοντας την πλήρη υπεροχή. Τα γκολ των κατόχων του Europa League σημείωσαν οι Χουλκ στ 37’ και στο 78’ και ο Κλέμπερ στο 82’. Μετά, όμως, μίλησε ο Λίμα, που σκόραρε στο 89’ με πέναλτι και στο 92’.


ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Αλβαρο, Μαϊκόν, Ρολάντο, Οταμέντι, Μουτίνιο, Τζ. Ροντρίγκεζ (81' Κλέμπερ), Τζάλμα (64' Κρ. Ροντρίγκεζ), Φερνάντο, Ντεφούρ (64' Σόουζα), Χουλκ

ΜΠΡΑΓΚΑ: Κιμ, Εβερτον, Ντουγκλάο, Μέριδα (60' Μοσορό), Τζαμάλ (76' Νούνο Γκόμεζ), Σαλίνο, Βινίσιους, Ούγκο Βιάνα, Πάουλο Σέζαρ (70' Μπαρμπόσα), Λίμα, Αλαν


Σε δύσκολη θέση έφερε τη Λεϊρία η Ζιλ Βιθέντε, που, αν και φαινομενικά είναι αδιάφορη, νίκησε την αντίπαλό της με 2-0 στην έδρα της. Νίκη «ανάσα» για τη Φεϊρένσε κόντρα στη Ρίο Αβε με 2-0 στην έδρα της, την έβγαλε από τις θέσεις του υποβιβασμού και άφησε τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση. Εχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από την τελευταία θέση η Πάσος Φερέιρα, που παραχώρησε 1-1 στην αδιάφορη Ολιανένσε στην έδρα της.



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 25/11

Ακαντέμικα-Μπέιρα Μαρ 0-1
(5’ Ζανγκ)

Σάββατο 26/11

Νασιονάλ-Μαρίτιμο 2-2
(67’ Καντέιας, 89’ Ρόντον - 29’Ντιαβαρά, 90+6 Έλντον)

Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
(42' Γκαρσία)

Κυριακή 27/11

Φεϊρένσε-Ρίο Αβε 2-0

Ζιλ Βιθέντε-Λεϊρία 2-1

Πόρτο-Μπράγκα 3-2

Πάσος Φερέιρα-Ολιανένσε 1-1

Δευτέρα 28/11

Γκιμαράες-Σετούμπαλ 22:15


Η επόμενη αγωνιστική:

Μπράγκα-Πάσος Φερέιρα
Ολιανένσε-Ακαντέμικα
Λεϊρία-Γκιμαράες
Σετούμπαλ-Φεϊρένσε
Ρίο Αβε-Ζιλ Βιθέντε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Νασιονάλ
Μαρίτιμο-Μπενφίκα
Μπέιρα Μαρ-Πόρτο


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube