Για 6η συνεχόμενη χρονιά, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 το Κλειστό Γυμναστήριο του Περιστερίου (οδός Τζων Κέννεντυ και Γιαννιτσών, Περιστέρι) ανοίγει τις πύλες του, στα παιδιά, στους νέους και στους ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική στέρηση, για να αγωνιστούν με κατευθυντήρια ορμή την δύναμη της ψυχής τους στην 6η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑΜΕΑ 2011.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) «ΕΔΡΑ» και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA, με την στήριξη του Ο.Π.Α.Α.Π. (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Περιστερίου).

Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3η Δεκεμβρίου), αποτελεί πλέον ένα θεσμό για τη Δυτική Αττική, αφού πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δήμο Περιστερίου. Η Διοργάνωση πέραν του αθλητικού χαρακτήρα της, που έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού εστιάζει και στην ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σε θέματα ΑμεΑ. Οι συμμετέχοντες φορείς εκπροσωπούνται από αθλητές ΑμΕΑ (άτομα με Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό και Κινητική Δυσκολία) που διαγωνίζονται στα ακόλουθα Αθλήματα: Άλμα χωρίς φόρα, Εκτέλεση πέντε ελεύθερων βολών μπάσκετ, Σκυταλοδρομία και Τσουβαλοδρομία μαθητών ειδικών σχολείων.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Άλμα χωρίς Φόρα (τρεις προσπάθειες, μετράει η καλύτερη). Συμμετέχουν μέχρι 3 άτομα.
Επίπεδο αλμάτων
1ο: Άλμα με προσγείωση στα δύο πόδια και επίδοση πάνω από 1m.
2ο: Άλμα με προσγείωση στα δύο πόδια και επίδοση μέχρι 80 cm.
3ο: Απλή αναπήδηση στο στρώμα.

Εκτέλεση πέντε ελεύθερων βολών μπάσκετ (δυο πόντους η κάθε βολή). Συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα.
Επίπεδο βολών
1ο: Σωστή τοποθέτηση χεριών και ευστοχία τέσσερις στις πέντε βολές από τη γραμμή του φάουλ.
2ο: Ευστοχία βολών μέχρι τρεις στις πέντε από όποιο σημείο του γηπέδου.
3ο: Ευστοχία βολών μέχρι δύο στις πέντε από όποιο σημείο του γηπέδου.

Σκυταλοδρομία. Συμμετέχει μια ομάδα 5 ατόμων από κάθε φορέα. (4 εκπαιδευόμενοι του φορέα και 1 παιδαγωγός-συνοδός). Οι συμμετέχοντες κρατούν ένα μπαλάκι στο χέρι και τρέχοντας το τοποθετούν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου σε ένα στεφάνι στο πάτωμα και αμέσως ξεκινά ο επόμενος της ομάδας. Συναγωνίζονται ταυτόχρονα τέσσερις ομάδες. Νικάει η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη.
Τσουβαλοδρομία. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους μέχρι 15 ετών

Για το 2011, οι διοργανωτές κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα τιμήσουν σε μία ειδική τελετή τους αθλητές:
Μάμαλος Παύλος, Αθλητής Άρσης Βαρών, Αργυρός Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο, Κάτοχος Ευρωπαϊκού Ρεκόρ το 2011 στο Ντουμπάϊ στα 100 κ. με 234 κ.
Κωστάκης Ιωάννης, Αθλητής Κολύμβησης, 4ος Παραολυμπιονίκης Πεκίνου, 2 μετάλια στο Πανευρωπαϊκό του 2011 (2η θέση στα 100μ. ελεύθερο και 3η στα 50 μ. ελεύθερο)

Η ομάδα Γενικής Γυμναστικής του Συλλόγου ΓΑΣ «ΕΙΡΗΝΗ» Περιστερίου «Μπελάδες» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής με hip hop και breakdance.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσουν οι ηθοποιοί κ. Βισκαδουράκης Θανάσης και κα. Γλύκα Στόιου.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:
Στην Pizza Fan και την COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, για τη δωρεά προϊόντων για τους συμμετέχοντες.
Στο Χαμόγελο του Παιδιού, για την παραχώρηση ασθενοφόρου για τον χώρο της εκδήλωσης.
Στη Δημοτική Αστυνομία, για την παροχή των υπηρεσιών της.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube