Πρώτα το Σινικό Τείχος, μετά το Τείχος του Βερολίνου, τώρα το Τείχος με τις …λεκάνες. Εκεί που κάποιοι βλέπουν μια απλή λεκάνη τουαλέτας, κάποιοι άλλοι εμπνεύστηκαν ένα «έργο τέχνης.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν στην Κίνα και το –πλέον- πρωτότυπο σιντριβάνι είναι γεγονός.

Ομάδα καλλιτεχνών στη Φοσάν, της επαρχίας Γκουανγκτόνγκ, δημιούργησε τείχος με λεκάνες τουαλέτας, το οποίο καταλαμβάνει 100 μέτρα σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Πόσες χρειάστηκαν για την κατασκευή του; Μόλις 10.000.

Πόσος χρόνος πέρασε από την στιγμή που τοποθετήθηκε η πρώτη λεκάνη, μέχρι να τρέξει το νερό; Δύο μήνες.
Οι Κινέζοι καλλιτέχνες ζήτησαν και πήραν από τοπικό εργοστάσιο λεκάνες δεύτερης διαλογής, ενώ πολλές από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στο τείχος έγιναν …δωρεά από κατοίκους της πόλης.

«Θέλουμε να δείξουμε το νόημα και τη σημασία της φαντασίας στη ζωή μας», δηλώνουν οι δημιουργοί του έργου και τονίζουν ότι ο κόσμος που περνά από εκείνο το σημείο νιώθει αρκετά πιο ήρεμος όταν ακούει το νερό να τρέχει ανάμεσα στις 100 τουαλέτες.

Τάκης Καραγιάννης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η αλήθεια για τον youtuber που υποστήριζε πως άφησε έγκυες μητέρα και κόρη

«Έπεσε» η μύτη της από την υπερβολική χρήση κοκαΐνης - Η ιατρική εξήγηση

Σοκαριστικό βίντεο: Τρία μοντέλα only fans ξυλοκοπήθηκαν από ΜΜΑ μαχητές σε κανονικό αγώνα!

«Πήγαινέ μας στην Ελλάδα»: Η… δυστοπική φωτογραφία από συναυλία του Drake που προκάλεσε ερωτηματικά!

Η στιγμή που μία φάλαινα καταπίνει έναν άνδρα με το καγιάκ του και αργότερα τον απελευθερώνει

Death Clock: Ιστοσελίδα με AI υπολογίζει πότε θα πεθάνεις

Πρόστιμο 200 ευρώ σε επιβάτη που μιλούσε στο κινητό με... ανοιχτή ακρόαση ενώ περίμενε το τρένο στη Γαλλία!

Ιάπωνας θανατοποινίτης, που αθωώθηκε μετά από 46 χρόνια, ζητά αποζημίωση 1,2 εκατ. ευρώ!

Γυναίκα συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών κρατώντας τσάντα που έγραφε... «μια τσάντα που δεν είναι γεμάτη ναρκωτικά»!

Γαλλία: Δικαστήριο δικαίωσε γυναίκα που υιοθέτησε αγριογούρουνο!