Το γκολ του Κώστα Κατσουράνη με τη Ρωσία ήταν το ένατο του 32χρονου διεθνούς μέσου, με την Εθνική μας ομάδα, σε 88 συμμετοχές. Το www.sport-fm.gr θυμάται τέρματα του «Κατσούρ» με το εθνόσημο, κάποια εκ των οποίων είναι εντυπωσιακά και του εύχεται… εις ανώτερα!

Του Διονύση Δεσύλλα


Αρχή, σαν… τρομοκράτης!

Η αρχή γίνεται το 2004, λίγους μήνες μετά την επιτυχία της Πορτογαλίας και της κατάκτησης του EURO. Είναι 17 Νοεμβρίου του… σωτήριου έτους της Εθνικής, όταν ο Κώστας Κατσουράνης σκοράρει για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Ελλάδα, υποδεχόμενη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το Καζακστάν, νικάει 3-1, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006 και ο «Κατσούρ», μπαίνει για πρώτη φορά στον… χορό των γκολ.

Νικητήριο γκολ με Νορβηγία

Δυο χρόνια αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου του 2006, ο Κατσουράνης βρίσκει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτή γη φορά, το γκολ του είναι πιο καθοριστικό. Στο ντέρμπι με τη Νορβηγία, για την προκριματική φάση του EURO 2008, ξανά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Ελλάδα δυσκολεύεται να σημειώσει γκολ. Το κάνει, όμως, ο Κατσουράνης με εκπληκτικό γύρισμα, μέσα από την περιοχή, για να δώσει τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να ξεσηκώσει του περίπου 20.000 φιλάθλους στο φαληρικό γήπεδο.



Πω, πω μια γκολάρα!

Ισως το πιο όμορφο γκολ του Κατσουράνη με την Εθνική είναι αυτό στην εκτός έδρας νίκη επί της Βοσνίας , με το ευρύ 4-0, για τα προκριματικά του EURO 2008. 11 Οκτωβρίου του 2006 και ο «Κατσούρ», με μια λόμπα από μακριά, «κρεμάει» τον αντίπαλο γκολκίπερ και τρελαίνει κόσμο! Απολαύστε…



Γκολ και στα φιλικά

Στις 22 Αυγούστου του 2007, η Εθνική ομάδα δίνει δυνατό φιλικό με την Ισπανία, στην Τούμπα. Ηττα με σκορ 3-2 και ωραίο γκολ για τον Κατσουράνη, με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτό είναι το τέταρτο τέρμα του «Κατσούρ» με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.




Με Φινλανδία και Κύπρο

Τα δυο επόμενα γκολ του διεθνούς μέσου, μπαίνουν κι’ αυτά σε φιλικά. Το πρώτο, επί κυπριακού εδάφους, στη φιλική νίκη με 2-1 επί της Φινλανδίας. Το δεύτερο, στην πατρίδα του, την Πάτρα. Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, η Ελλάδα νικάει 2-0 την Κύπρο. Άλλο ένα γκολ από τον «Κατσούρ», με πέναλτι…



Μια φωτοβολίδα…

… μεσ’ τη νύχτα σκάει, τραγουδάει ο Ορφέας Περίδης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η… φωτοβολίδα, έσκασε στα δίχτυα των Μολδαβών! Εκπληκτικό σουτ – δυναμίτης από τον Κατσουράνη, στη νίκη με 3-0, στο «Καραϊσκάκη», στον δρόμο για το Μουντιάλ του 2010. Θυμηθείτε το…



Υπάρχει γκολ και γι’ αυτούς…

Αν νομίζετε ότι ο βορειοκορεάτες θα αποτελούσαν εξαίρεση, είστε γελασμένοι! Ο Κατσουράνης βάζει γκολ και σ’ αυτούς, στο φιλικό παιχνίδι (2-2) της 25 Μαϊου του 2010, στο Αλταχ, της Αυστρίας.



Το ένατο!

Και φτάνουμε, λοιπόν, στο ένατο γκολ του Κατσουράνη με την Εθνική μας ομάδα, στη χθεσινή φιλική ισοπαλία (1-1) με τη Ρωσία. Γύρισμα του Σαλπιγγίδη στον «Κατσούρ», ο τελευταίος δίνει στον Τζιόλη, αυτός για τον Γκέκα, σέντρα από τον φορ της Αϊντραχτ, κεφαλιά από τον άσο του Παναθηναϊκού και η μπάλα στα δίχτυα. Κώστα, και εις ανώτερα!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube