Συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία της ήταν αυτή τη φορά η Ιρλανδία, αφού έκανε το… ενάμιση βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012. Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι πέρασε με 4-0 από την Εσθονία και η ρεβάνς της Τρίτης αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι Ιρλανδοί θα πρέπει να ...αυτοκτονήσουν για να μη δώσουν το «παρών» στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, αφού το 4-0 τους επιτρέπει να κοιμούνται ήσυχοι μέχρι τον επαναληπτικό του Δουβλίνου.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, αφού ο Στεπάνοφ και ο Πιιρόγια (αμυντικοί) αποβλήθηκαν στο 35’ και στο 77’ αντίστοιχα, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα τους.

Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι είχε ζητήσει σοβαρότητα και πίεση ψηλά, από τα πρώτα λεπτά, και οι παίκτες του έκαναν πράξη τις εντολές του. Μόλις στο 13’ ο Άντριους άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια η Ιρλανδία κατέβασε ταχύτητα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ο Γκίβεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν όταν χρειάστηκε.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αποφασιστικότητα στο δεύτερο μέρος, για να τελειώσουν το παιχνίδι και με τον Γουόλτερς (67΄) κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Το κατάμεστο «Λε Κοκ Αρίνα» πάγωσε, ενώ ο θρίαμβος των Ιρλανδών ολοκληρώθηκε με δύο γκολ του Κιν. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων έκανε το 3-0 στο 71΄ενώ στο 88ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με πέναλτι.

Έτσι, η ρεβάνς του Δουβλίνου αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και η Ιρλανδία έχει την ευκαιρία να περάσει στην τελική φάση του Euro για πρώτη φορά μετά το 1988.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Εσθονία: Παρέικο, Πιιρόγια, Κρούγκλοφ, Ντμίτριεφ, Κινκ (67’ Πούριε), Βουνκ (61’ Λίντπερε), Βασίλιεφ, Κλάβαν, Γιάαγκερ, Αγιούπερα, Στεπάνοφ

Ιρλανδία: Γκίβεν, Κέλι, Λέντγκερ, Νταν, Γουόρντ, ΜακΓκίντι, Άντριους, Νταφ(73’ Χαντ), Γουίλαν (78’ Φάχεϊ), Γουόλτερς (83’ Κοξ), Κιν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube