Για μια ακόμη φορά στην καριέρα του ο Μπίλι Κρίσταλ ετοιμάζεται να βρεθεί στη… λάθος πλευρά των Όσκαρ. Ο δημοφιλής κωμικός, ο οποίος δεν έχει κατορθώσει ποτέ να κατακτήσει ένα χρυσό αγαλματάκι, θα παρουσιάσει για ένατη φορά τη γεμάτη γκλάμουρ τελετή, μετά την αποχώρηση του Έντι Μέρφι.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τη… νέα του δουλεία μέσω twitter, επιστρατεύοντας λίγο από το χιούμορ του: «Αποφάσισα να παρουσιάσω την απονομή των Όσκαρ για να σταματήσει επιτέλους η κοπελίτσα στο φαρμακείο της γειτονιάς μου να με ρωτάει πως με λένε»!

Για όσους αρνούνται να το αποδεχτούν, ο Κρίσταλ έχει φτάσει 63 ετών, πράγμα που σημαίνει πως πέρασαν ήδη 22 χρόνια από το μυθικό «Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι» και δέκα λιγότερα από το «Ανάλυσέ το» (κάντε την πράξη και βρείτε και τη δική σας ηλικία…).



Το «σιγουράκι» που ακούει στο όνομα Μπίλι Κρίσταλ, βγήκε από τη «ναφθαλίνη» μόλις κάηκε εκείνο του Έντι Μέρφι που αρχικά είχε επιλεγεί ως παρουσιαστής της τελετής. Τον Μπάτσο του Μπέβερλι Χίλς «σκότωσε» ουσιαστικά ο παραγωγός της τελευταίας ταινίας στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστεί. Στην επίσημη πρώτη του «Tower Heist» ο Μπρετ Ράτνερ αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους χρησιμοποίησε τη λέξη «fags», που ερμηνεύεται «αδελφές» ή «λούγκρες». Όχι ακριβώς αυτό που αποκαλούν politically correct στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τραγική λεπτομέρεια για τον Έντι Μέρφι; Ο Ράτνερ εκτός από αφεντικό στην τελευταία του ταινία, είχε αναλάβει και την παραγωγή της 84ης απονομής των βραβείων Όσκαρ. Όταν λοιπόν -και παρά τη δημόσια συγγνώμη του- υποχρεώθηκε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, πήρε μαζί του και τον «Πρίγκιπα της Ζαμούντα».

Έτσι, η Ακαδημία αποφάσισε να στραφεί στον Μπίλι Κρίσταλ, ο οποίος καλείται να μεταφέρει στο κόκκινο χαλί το ταλέντο που τον κατέταξε μεταξύ των αγαπημένων προηγούμενων γενεών και παράλληλα να κερδίσει νεαρότερους θεατές που πιθανότατα -λόγω κενού στην κουλτούρα τους- δεν τον έχουν δει να δίνει ρέστα στο one man show «700 Sundays»…

Μπορείτε εδώ να πάρετε μια γεύση από τις ικανότητές του ως οικοδεσπότη των Όσκαρ.

Αυτή λοιπόν, θα είναι η ένατη φορά που θα παρουσιάσει την τελετή, αριθμός σίγουρα μεγάλος, που ωστόσο υπολείπεται αρκετά από τις 19 του θρυλικού Μπομπ Χόουπ!

Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube