Η νέα φανέλα της Ισπανίας την οποία θα φορέσουν οι «Φούριος Ρόχας» προσπαθώντας να… πετάξουν με σκοπό να κατακτήσουν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο σε μεγάλη διοργάνωση, βγήκε στην αγορά.

Ευχή των Ιβήρων, να είναι κι αυτή γουρλίδικη.

Το www.sport-fm.gr έψαξε και σας παρουσιάζει όλες τις εμφανίσεις που φόρεσαν οι Ισπανοί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 1980 μέχρι σήμερα, με σκοπό, να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι γηραιότεροι.

Η κεντρική φωτογραφία, είναι η τελευταία που βγήκε. Αυτή, που κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου του 2011 για να φορεθεί στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Λίγο πιο σκούρο κόκκινο από το συνηθισμένο, με μία «ελαφριά» ρίγα και τον Βίγια, να ποζάρει.

2.Στην πρώτη φωτογραφία από την λίστα, που ο Βίγιας και ο Νάβας απολαμβάνουν το αστέρι, είναι η γουρλίδικη φανέλα του Μουντιάλ του 2010, το οποίο κατέκτησε η Ισπανία στην Νότιο Αφρική, επικρατώντας στον τελικό των Ολλανδών με 1-0, με το γκολ του Φάμπρεγκας.

3.Εδώ, είναι η φανέλα που φορέθηκε πολύ λίγο, αφού ο Φάμπρεγκας και οι υπόλοιποι την φόρεσαν για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2009. (Κύπελλο Συνομοσπονδιών, Ν. Αφρική)

4.Αυτή η φανέλα φορέθηκε και στέφθηκε με επιτυχία, αφού οι Ισπανοί με το πολυβόλο Τόρες που βλέπετε στην φωτογραφία, κέρδισαν στον τελικό της Βιέννης τους Γερμανούς με 1-0. (Αυστρία-Ελβετία, 2008)

5.Η εμφάνιση των Ισπανών με την λεπτή κίτρινη ρίγα. Όμορφη μεν, άτυχη δε. Αφού το 2006 που την έβαλαν αποκλείστηκαν στους 16 από την Γαλλία, χάνοντας με 3-1 από τους γείτονές τους. Το τρόπαιο πήραν οι Ιταλοί. (Mundial 2006, Γερμανία)

6.Αυτή, είναι άτυχη για τους Ίβηρες, τυχερή όμως για όλους τους Έλληνες. Μπορεί οι Ισπανοί το 2004 να αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο συμμετέχοντας στον όμιλο με την Εθνική μας, κανένα πρόβλημα όμως για το «πειρατικό», που έφτασε μέχρι τέλους… (Euro 2004, Πορτογαλία)

7.Το 2002, στην φωτογραφία που βλέπετε, κανείς δεν ξέρει που θα έφταναν οι Ισπανοί εάν τους άφηνε ο διαιτητής με τους γηπεδούχους της Νοτίου Κορέας.(Mundial 2002, Κορέα-Ιαπωνία)

8.Εδώ, το 2000, ο Ραούλ χάνει την ευκαιρία να βάλει το πέναλτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στην Γαλλία και να ισοφαρίσει, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Ο Ραούλ το έστειλε άουτ, αλλά οι Γάλλοι, συνέχισαν και το πήραν. (Euro 2000,Ολλανδία-Βέλγιο).

9.Αυτή είναι η φανέλα του Mundial 98 που διεξήχθη στην Γαλλία με νικητές τους τρικολόρ, η οποία όμως δεν έφερε και πολύ τύχη, μια και οι Ισπανοί αποκλείστηκαν από τον όμιλο.

10.Αυτή είναι η εμφάνιση του 1996, που φόρεσαν οι Ισπανοί στην Αγγλία και αποκλείστηκαν ξανά από τους Γάλλους. Οι Γερμανοί πήραν το τρόπαιο.

11. Μουντιάλ Αμερικής του 1994. Οι Ισπανοί αποκλείστηκαν από τους Ιταλούς και ο Φερέρ, δείχνει την απογοήτευση του. Οι Βραζιλιάνοι χόρεψαν «σάμπα» τους Ιταλούς στον τελικό.

12.Ο Μπουντραγκένιο με την φανέλα που δεν πήγε σε μεγάλη διοργάνωση, αφού οι Ίβηρες δεν προκρίθηκαν στα τελικά του Euro 92 της Σουηδίας που το πήραν οι Δανοί.

13. Ο Μαρτίν Βάσκεζ στο Μουντιάλ του 1990 όταν αποκλείστηκε από την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία του Ίβιτσα Όσιμστην παράταση, σε μια διοργάνωση που διεξήχθη στην Ιταλία και το τρόπαιο πήραν οι Γερμανοί νικώντας την Αργεντινή στον τελικό.

14.Ο Μουνιόθ, ο Καμάτσο και ο Θουμπιθαρέτα δεν κατάφεραν να προκριθούν από τον όμιλο. Οι Ολλανδοί του Φαν Μπάστεν κατέκτησαν το ευρωπαϊκό του 1988 που διεξήχθη στην Γερμανία.

15. Η εμφάνιση του Μουντιάλ του 1986 του Μεξικό που το πήρε η Αργεντινή του μεγάλου Μαραντόνα. Οι Ισπανοί αποκλείστηκαν από τους Βέλγους του Σίφο στους 8.

16. Η φανέλα του 1984 στο Euro της Γαλλίας. Οι Ισπανοί με τον Γκαγιέγκο στην φωτογραφία, ηττήθηκαν από τους διοργανωτές Γάλλους του Πλατινί.

17. Η εμφάνιση του Mundial 1982 που έγινα στην Ισπανία και το πήραν οι Ιταλοί του Πάολο Ρόσι. Οι Ισπανοί αποκλείστηκαν στην δεύτερη φάση του ομίλου.

18. Οι Χοακίν και Μακέδα ποζάρουν στον φακό στην διοργάνωση του Euro 1980 της Ιταλίας, που το κατέκτησαν οι Γερμανοί με τους Ισπανούς να κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα.

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube