Υπό το βλέμμα του Αντώνη Νικοπολίδη και με… άρωμα από «Άνφιλντ» άνοιξε η αυλαία της 3ης προπονητικής συνεδρίας στον Πανερυθραϊκό!

Το «παρών» φυσικά έδωσε και ο Άγγλος τεχνικός της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Άλεξ Άρνολντ. Στο πλαίσιο του Soccer School πραγματοποιήθηκε και η συνέντευξη Τύπου.

Στο πάνελ βρέθηκε ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού κ. Τόνυ Αχαρονιάν, ο επόπτης του προπονητικού προγράμματος των Liverpool FC IFA, κ. Γιάννης Δημητρίου και ο προπονητής της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Άλεξ Άρνολντ.

Ο Άγγλος τεχνικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της ακαδημίας. «Μου έκανε εντύπωση η εκπληκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στον Πανερυθραικό ανάμεσα σε προπονητές, παιδιά, και γονείς. Είναι πολύ σημαντικό να φεύγουν τα παιδιά με χαμόγελο από την ακαδημία. Δείχνουν να έχουν καταλάβει τον τρόπο δουλειάς μας και αυτό είναι πολύ ευχάριστο».

Από την πλευρά του ο κ. Τόνι Αχαρονιάν βλέπει πως η συνεργασία με την Λίβερπουλ, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και υπογράμμισε πως τα παιδιά περιμένουν κάθε επίσκεψη των Άγγλων προπονητών σαν τον Αϊ Βασίλη.

«Στην 3η αυτή προπονητική συνεδρία τα πράγματα έχουν μπει σε ένα δρόμο. Δεν είναι πλέον επίσκεψη γνωριμίας. Οι προπονητές μας δουλεύουν με το προπονητικό πρόγραμμα της Λίβερπουλ και τα παιδιά έχουν μάθει να ακολουθούν το Liverpool Way που τους διδάσκεται».

Δεν παρέλειψε επίσης να θέσει τους στόχους της ομάδας που αν και μακροπρόθεσμοι πιστεύει πως θα πραγματοποιηθούν,

«Αυτή την στιγμή έχουμε ολοκληρώσει περίπου το 20% του στόχου μας. Θα ήθελα ομάδες παιδιών να μπορούν να προπονούνται στις εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ και να δίνεται προσοχή από την ομάδα σε παιδιά με ταλέντο. Όνειρο μου είναι να μπορέσουν παιδιά από την ακαδημία μας να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα και φυσικά να καταφέρουν να πλαισιώσουν και άλλες μεγαλύτερες ομάδες. Το πιστεύω και θα το πετύχουμε είμαι σίγουρος».


Ο επόπτης του προπονητικού προγράμματος κ. Γιάννης Δημητρίου, παρατήρησε πως πλέον το προπονητικό εγχειρίδιο της Λίβερπουλ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ακαδημίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις πως πλέον αρκετές από τις ακαδημίες –μέλη του δικτύου έχουν κατανοήσει πλήρως το πρόγραμμα και στην ουσία χρειάζονται απλά επίβλεψη από τους Άγγλους τεχνικούς».

Στην προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις ακαδημίες του Πανερυθραϊκού, ο Άλεξ Άρνολντ έφερε τον… αέρα του Μέρσεϊσαϊντ και με τρόπο που διδάσκει αλλά και διασκεδάζει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, είδε τα παιδιά να ανταποκρίνονται απόλυτα στις οδηγίες του. Αυτό που προσπάθησε να τους περάσει, ήταν η δημιουργία παιχνιδιού και ο γρήγορος ρυθμός που παρατηρείται στις αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων της Αγγλίας!

Δείτε στη WEB TV όσα δήλωσε ο Άλεξ Άρνολντ για το ρόλο της Λίβερπουλ στην εξέλιξη των νεαρών παικτών:



Ο Αντώνης Νικοπολίδης μέσω της WEB TV αναφέρεται στη συνεχή βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα και το κλείσιμο της «ψαλίδας» στην διαφορά ποιότητας συγκριτικά με τις ακαδημίες στην υπόλοιπη Ευρώπη:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube