H NIKE γιορτάζει το πάθος και την αφοσίωση των μεγάλων αθλητών του μπάσκετ με μια νέα καμπάνια.

Για να σηματοδοτήσει αυτό που αποτελεί και τυπικά την έναρξη της σεζόν του επαγγελματικού μπάσκετ, η Nike παρουσιάζει την καμπάνια Basketball Never Stops (Το Μπάσκετ Δεν Σταματά Ποτέ). Στο πρώτο διαφημιστικό σποτ, με τίτλο Spotlight πρωταγωνιστούν οι σπουδαίοι μπασκετμπολίστες LeBron James, Kevin Durant, Amar’e Stoudemire, Dirk Nowitzki και Sue Bird, μαζί με τον βραβευμένο προπονητή Mike Krzyzewski και τους ανθρώπους του θεάματος Questlove και J. Cole, οι οποίοι παίζουν με τους αθλητές και με φιλάθλους από ολόκληρο τον κόσμο.

Εμπνευσμένη από την πρωτοβουλία του καλοκαιριού, που έφτασε το μπάσκετ σε νέα επίπεδα με επαγγελματίες αθλητές να παίζουν δίπλα σε ερασιτέχνες και κορυφαίους σταρ του αθλήματος, η καμπάνια Basketball Never Stops τιμά την πραγματική αγάπη των παικτών για το άθλημα και την επιθυμία για συμμετοχή σ’ αυτό ανεξάρτητα από το χρόνο ή τον τόπο.

"Αυτό που ξεκίνησε μέσα από τη βασική κοινότητα αθλητών του μπάσκετ απέκτησε ευρύτερη αποδοχή και έχει πλέον εξελιχθεί σε διεθνή κραυγή ενότητας", είπε ο Davide Grasso, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Marketing στη Nike. "Από τις ομάδες που σχηματίστηκαν το καλοκαίρι που πέρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις τουρνέ των παικτών και τους αγώνες εξάσκησης δεξιοτήτων στην Ευρώπη και την Ασία αλλά και την προβολή που πήρε το θέμα στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι συμμετοχές αυξάνονται συνεχώς, το #BasketballNeverStops ξεκάθαρα τροφοδοτεί το πάθος για το μπάσκετ και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό".



Το Spotlight αποτίει φόρο τιμής στα hot spots του μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων των γηπέδων μπάσκετ στο Χάρλεμ αλλά και του Τουρνουά των Πρωταθλητών στη Σαγκάη. Σε ολόκληρη την καμπάνια, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το μπάσκετ που παίζεται σε κάθε γωνιά της υφηλίου: Ξεκινώντας από παίκτες όπως οι LeBron, KD και Amar’e οι οποίοι παίζουν και προπονούνται όποτε τους δίνεται η ευκαιρία και φτάνοντας σε έναν νεαρό αθλητή που παίρνει το μετρό της γραμμής 6 από το Μανχάταν για να παίξει σε έναν αγώνα στο Κουίνς. Από τον Nowitzki που τελειοποιεί το τζαμπ σουτ του από το μέσον του γηπέδου έως τη Sue Bird που κλέβει τη μπάλα από τον θρυλικό Ricardo Reyes, τον ντράμερ Questlove στα παρασκήνια και τον J. Cole σε έναν αγώνα Pro Am, η εκστρατεία δείχνει ότι το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ.

"Τελικά, το ζήτημα είναι να δείχνουμε στους φιλάθλους ότι νοιαζόμαστε, είναι να τους δείχνουμε ότι αγαπάμε το άθλημα και ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε ό,τι κι αν γίνει", είπε ο LeBron James. "Έζησα ένα καταπληκτικό καλοκαίρι, κυκλοφόρησα και είδα φιλάθλους που αγαπούν το μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο και είχα την ευκαιρία να παίξω μαζί και ενάντια σε φίλους και άλλους παίκτες που αγαπούν το άθλημα όσο κι εγώ."

Η εκστρατεία ζωντανεύει online στη διεύθυνση http://on.fb.me/BNSHUB. Η εφαρμογή αυτή θα αποτελέσει τον παλμό του αθλήματος, συγκεντρώνοντας περιεχόμενο και επιτρέποντας στους μπασκετμπολίστες και στους φιλάθλους να υποβάλουν περιεχόμενο και να το κάνουν tag δείχνοντας πώς το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ στη ζωή τους. Τα πιο δημιουργικά στοιχεία που θα υποβληθούν θα τιμηθούν με βραβεία όπως εξοπλισμό από τη Nike Basketball και είδη με αυτόγραφα αθλητών ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν online μέσω του Skype ή να παίξουν NBA 2k12 με επαγγελματίες μπασκετμπολίστες! Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://www.facebook.com/NikeBasketballGreece ή κάντε tag τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook, στο Twitter, στο YouTube, στο Flickr ή στο Instagram με την ένδειξη #BasketballNeverStops.

Η παραγωγή του διαφημιστικού σποτ έγινε από την Wieden + Kennedy Portland και την Park Pictures (Λος Άντζελες / Νέα Υόρκη) και σκηνοθέτης είναι ο Lance Acord. Γνωστός από το κινηματογραφικό του έργο σε πολλές βραβευμένες ταινίες και σε παλαιότερα διαφημιστικά σποτ της Nike (Before, Endure και Defy), ο σκηνοθέτης Lance Acord χάρισε ένα σαφές δημιουργικό όραμα σε αυτό το έργο ζωντανεύοντας το νόημα της φράσης "Το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ".



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube