Νίκησαν, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, την κάτοχο του Europa League, Πόρτο. Έχουν στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή του ομίλου και έχουν αφήσει με το στόμα ανοικτό όλη την Ευρώπη. Κι όμως, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έχουν εξήγηση για την επιτυχία αυτή και μέσω δηλώσεων του αρχηγού τους, Κώστα Χαραλαμπίδη, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, μας προετοιμάζουν για ακόμη περισσότερα. «Ο ΑΠΟΕΛ αξίζει την πρόκριση στους 16. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε»!

Διαβάστε τις δηλώσεις του αρχηγού της Κυπριακής ομάδας, Κώστα Χαραλαμπίδη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο για την συγκλονιστική επιτυχία ενάντια στην κάτοχο του Europa League.

-Για τη χθεσινή νίκη επί του ΑΠΟΕΛ:
«Είναι μια πολύ όμορφη ημέρα. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση, όλοι είμαστε χαρούμενοι. Είναι ιστορικές στιγμές για τον σύλλογο. Είχαμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο όμιλο και αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Μάλιστα, από την στιγμή που μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουμε «κλειδώσει» την πρόκριση είναι κάτι που μιλά από μόνο του».

-Πού οφείλεται;
«Προσπαθούμε όλοι, πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα. Γυρίσαμε δύο παιχνίδια στο γήπεδό μας. Σαν ομάδα είμαστε συμπαγής και ξέρουμε τακτικά ακριβώς τις πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας. Έχουμε πει ότι το ρόστερ της ομάδας έχει πλέον αρκετή ποιότητα.
Είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο. Πού οφείλεται η επιτυχία αυτή. Έχω ζήσει τον ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια και ξεκαθαρίζω ότι έχει γίνει μια προσπάθεια. Πριν από δύο χρόνια έγινε μια υπέρβαση με την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ήρθαν χρήματα πολλά που μας έδωσαν την ευκαιρία να φέρουμε στην ομάδα καλούς ποδοσφαιριστές με καλά συμβόλαια και να ανεβάσουμε την ποιότητα. Με το περσινό πρωτάθλημα είχαμε την πρόκληση για την είσοδο στους ομίλους. Κάποια παιδιά που είχαν περάσει από την Ελλάδα πλέον έχουν 3-4 χρόνια στην Ελλάδα. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε τον ίδιο προπονητή. Υπάρχει ποιότητα. Έχουμε ομοιογένεια και πάρα πολύ καλό κλίμα. Αυτά είναι τα στοιχεία».

-Για το χθεσινό παιχνίδι:
«Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν συγκλονιστικός. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στο γήπεδο. Εγώ δεν φοβήθηκα την αντίπαλό μας. Δεν έδειξε η Πόρτο ότι έχει τη μεγάλη φάση, ή πως ήταν ανώτερη για να μας δημιουργήσει φόβο. Θα ήταν άδικο εάν χάναμε το παιχνίδι αυτό. Μέχρι το 88ο λεπτό είχαμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια από όλους μας.
Ήταν μια κοινή προσπάθεια και θα ήταν κρίμα. Το τέλος θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας. Βγήκαμε στην αντεπίθεση και σκοράραμε. Όταν δεχθήκαμε το γκολ ένιωθα ότι μπορούμε να σκοράρουμε και αυτό έγινε. Ήταν μια πολύ όμορφή στιγμή».

-Για τη συνέχεια:
«Το γκολ μας δίνει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης που θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε. Με βάση ότι έχουμε μέχρι σήμερα, θα είναι άδικο να μην προκριθούμε στους «16». Ο ΑΠΟΕΛ αξίζει να είναι στην επόμενη φάση θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να περάσουμε»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube