Στον Ίκερ Κασίγιας θα έδινε τη «Χρυσή Μπάλα» της FIFA ο Μεσούτ Εζίλ, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ισπανικό Τύπο. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε πως ο αρχηγός της ομάδας είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο και αξίζει να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εζίλ

Τι κάνεις όταν δεν παίζεις ποδόσφαιρο;

«Μερικές φορές παίζω πινγκ πονγκ. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και είναι μεγάλη τιμή για εμένα που ανήκω στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Είναι η καλύτερη ομάδα που έχεις αγωνιστέι;

«Σίγουρα. Παίζω στον καλύτερο σύλλογο του κόσμου. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μου. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Ο Αλόνσο, ο Ρονάλντο, ο Κεντίρα και ο Κασίγιας είναι μαζί με εσένα υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα». Σε ποιον θα επέλεγες να δώσεις το συγκεκριμένο βραβείο;

«Στον Κασίγιας, ο οποίος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου και έχει προσφέρει αρκετά στην ομάδα. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ των υποψηφίων. Ο Κριστιάνο (Ρονάλντο), ο οποίος έχει αρκετές πιθανότητες και ελπίζω να κερδίσει».

Έχεις σκεφτεί να κατακτήσει το δέκατο Champions League για τη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Ναι. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σπουδαίος σύλλογος και στόχος μας είναι να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους από τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε, μεταξύ αυτών και το Champions League».

Θέλεις να πετύχεις το πρώτο σου γκολ στο Champions League;

«Φυσικά, αλλά στόχος μας είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε στην έδρα της Λιόν».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Λιόν;

«Είναι πιο δυνατή στην έδρα της και παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κάτι που την κάνει πιο επιθετική. Από την πλευράς μας, το δυνατό μας σημείο είναι πως μπορούμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και έχουμε πολλούς παίκτες-κλειδιά. Έχουμε τον Κριστιάνο, τον Μπενζεμά, τον Κακά και τον Ντι Μαρία, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν και να επιστρέψουμε στην Ισπανία με τους τρεις βαθμούς».

Στόχος σας είναι να τερματίσετε στην πρώτη θέση του ομίλου;

«Εννοείται».

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube