Εσείς γνωρίζατε πως:

Χρειάζεται ένα παραπάνω λεπτό για να τρέξει κανείς ένα μίλι σε χιονισμένους δρόμους;

Ο εξοπλισμός υψηλής αντανάκλασης αυξάνει την απόσταση από την οποία γίνεται κανείς ορατός 400%;

Το σώμα σε συνθήκες βροχής χάνει θερμότητα δύο φορές πιο γρήγορα σε σχέση με τις ξηρές συνθήκες;

H Nike παρουσιάζει την Running Collection για δρομείς που θέλουν να καταπολεμήσουν τα στοιχεία του χειμώνα: το κρύο, το σκοτάδι, τη βροχή!

Ο χειμώνας είναι πρόκληση για τους δρομείς, από κάθε άποψη: κρύο, βροχή και σκοτάδι δρουν αποθαρρυντικά και η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες αυτές είναι ουσιαστικά εμπόδια για κάποιον που αγαπά το τρέξιμο έξω. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη ορατότητας που επηρεάζει την ενέργεια και την ισορροπία, η βροχή και ο αέρας, οι παγωμένες, ολισθηρές επιφάνειες κατά τη διάρκεια του χειμώνα απαιτούν μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Παρά τους αστικούς μύθους και όσα πολλοί μπορεί να πιστεύουν, το σώμα μας είναι πολύ καλά εξοπλισμένο για να τρέχει στις συνθήκες αυτές. Ενισχύστε το με την Running Collection της Nike και απολαύστε τις παντός καιρού διαδρομές σας!

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟ

Jacket Nike Element Shield Max

Το ελαφρύ jacket Nike Element Shield Max είναι η τέλεια εξωτερική επένδυση για να διατηρείστε ζεστοί και στεγνοί τις πολύ κρύες ημέρες. Το καινοτομικό ύφασμα Storm-FIT 1 (το οποίο είναι αδιαπέραστο από τον άνεμο και τη βροχή αλλά επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει) είναι επενδεδυμένο με ύφασμα ζέρσει Nike Dri-FIT στο μέσον της πλάτης, στο κάτω τμήμα των μανικιών και ψηλά στα πλευρά. Είναι ένα μαλακό ύφασμα υψηλής τεχνολογίας, σχεδιασμένο να απομακρύνει τον ιδρώτα και να μειώνει την προσκόλληση του ενδύματος από την εφίδρωση.

Οι όμορφες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν μια αποσπώμενη κουκούλα και ένα κάλυμμα (μάσκα) για το πρόσωπο που ζεσταίνει και νοτίζει τον κρύο αέρα, τα ανοίγματα για τους αντίχειρες και μια μεγάλη προέκταση στη βάση της πλάτης που προστατεύει ευάλωτα σημεία του σώματός σας από την έκθεση στο κρύο. Οι ομαλές, συγκολλημένες ραφές το καθιστούν άνετο, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος και την ποσότητα κρύου αέρα που μπορεί να περάσει μέσα από το ένδυμα. Το κομψό jacket περιλαμβάνει ανακλαστικά στοιχεία ώστε να εξασφαλίζει ότι είστε ορατοί από όλες τις οπτικές γωνίες αφού νυχτώσει ή στο μισοσκόταδο της αυγής.

Μάλλινη μπλούζα με κλειστό γιακά Nike Dri-FIT Wool Crew

Η άνετη μακρυμάνικη μπλούζα Nike Dri-FIT Wool Crew συνδυάζει τη ζεστασιά και την απαλότητα με την τεχνολογία Dri-FIT: είναι κατασκευασμένη από μαλλί/πολυεστέρα σε αναλογία 40/60 και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να απομακρύνει τον ιδρώτα ώστε να διατηρεί το δέρμα σας ζεστό και στεγνό. Ο κλειστός γιακάς, τα τμήματα για το ζέσταμα των χεριών στις μανσέτες και το καμπυλωτό στρίφωμα προσθέτουν επιπλέον ζεστασιά. Διατίθεται επίσης σε έκδοση με φερμουάρ έως το στέρνο.

Παντελόνι Nike Element Shield

Το παντελόνι Nike Element Shield είναι εξαιρετικά άνετο και απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα χάρη στο ύφασμα Dri-FIT ενώ παράλληλα προστατεύει τα πιο εκτεθειμένα μέρη του ποδιού (το εμπρός τμήμα του μηρού και το κάτω τμήμα της γάμπας) με τις ενισχύσεις από ανθεκτικό αδιάβροχο ύφασμα Durable Water Resistant (DWR) σε στρατηγικά σημεία.

Η τρισδιάστατη κατασκευή Nike Sphere Thermal παγιδεύει τη φυσική θερμότητα του σώματος για να σας διατηρεί ζεστούς ενώ τα ανακλαστικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχέδιο σας διατηρούν ορατούς σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Nike Structure+ 15 Shield

Ένα από τα πιο δημοφιλή υποδήματα τρεξίματος της Nike, το Nike Structure+ 15 Shield βρίσκεται σήμερα στην 15η έκδοσή του, με μικρές βελτιώσεις όσον αφορά την άνεση, την ευστάθεια και τον διασκελισμό. Αυτό το υπόδημα παρέχει μεγάλη υποστήριξη στη περιοχή του μεταταρσίου (σημαντικό για όσους παρουσιάζουν υπερπρηνισμό) και μεγάλη ευστάθεια, αρνούμενο όμως να θυσιάσει την αντικραδασμική προστασία ή την ομαλότητα του διασκελισμού.

Το πάνω τμήμα του υποδήματος έχει διαφορετική διαμόρφωση στην ανδρική και στη γυναίκεια έκδοση ώστε να ταιριάζει στο χαρακτηριστικό σχήμα του ανδρικού και του γυναικείου πέλματος. Το ασύμμετρο λουράκι Flywire που είναι ενσωματωμένο στο πάνω τμήμα περνά από την κορυφή του πέλματος και γύρω από τη φτέρνα και συνδέεται με τα κορδόνια για εξαιρετικά ισχυρή υποστήριξη με εξαιρετικά μικρό βάρος. Οι μεγάλες επιφάνειες από ανοιχτό δικτυωτό υλικό βελτιώνουν την άνεση και τη δυνατότητα αναπνοής του πέλματος και η αυλακωτή εσωτερική επένδυση αγκαλιάζει το πέλμα για σφιχτή, ασφαλή εφαρμογή.

Το σχέδιο του Nike Structure+ 15 Shield περιλαμβάνει μια ειδικά κατασκευασμένη εσωτερική σόλα που βοηθά ώστε να διατηρούνται ζεστά αυτά τα σημαντικά για το τρέξιμο άκρα. Η εξωτερική σόλα με διαμόρφωση waffle είναι τέλεια για πρόσφυση σε πολλές επιφάνειες και εξασφαλίζει ασφαλείς διαδρομές ακόμα και σε συνθήκες παγετού. Τα πάνω τμήματα καθαρίζονται εύκολα και διαθέτουν επεξεργασμένο ανθεκτικό αδιάβροχο ύφασμα Durable Water Resistant (DWR) που παρέχει ανακλαστικότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Jacket Nike Vapor Flash

Ένα jacket που ξεχωρίζει στο σκοτάδι: το ύφασμα από πολυεστέρα/βαμβάκι με ραβδώσεις του Nike Vapor Flash διαθέτει πολυστρωματική όψη που εξασφαλίζει εκπληκτική ανακλαστικότητα ισοδύναμη με φωτισμό 400 κηρίων για πλήρη ορατότητα 360 μοιρών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αυτό το τζάκετ τύπου "δύο σε ένα" είναι επίσης ντουμπλ-φας και η δεύτερη όψη του έχει κομψό μαύρο χρώμα για τις στιγμές που δεν χρειάζεστε τόσο μεγάλη ορατότητα. Για να ελαχιστοποιούνται οι στιγμές απόσπασης της προσοχής κατά τη διάρκεια των διαδρομών, το κατάλληλο για έντονη κίνηση σχέδιο του μανικιού προσαρμόζεται στην κίνηση των χεριών σας ενώ η ειδικά κατασκευασμένη για τρέξιμο κουκούλα με γείσο προστατεύει το κεφάλι και το πρόσωπό σας.

Κολάν Nike Swift

Το κολάν Nike Swift είναι ένα ένδυμα υψηλών επιδόσεων που παρέχει υποστήριξη των μυών, τέλεια κάλυψη και άνεση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Μια καινοτομική στάμπα σταθεροποίησης του υφάσματος έχει τοποθετηθεί σε στρατηγικό σημείο για να υποστηρίζει σημαντικούς μύες του ποδιού καθώς τρέχετε.

Το ύφασμα Dri-FIT Spandex εξασφαλίζει σφιχτή εφαρμογή και απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα, ενώ η πλήρης κάλυψη του ποδιού σας κρατά ζεστούς όταν κρύβεται ο ήλιος. Τα συγκολλητά φερμουάρ στον αστράγαλο σχηματίζουν γωνία για πιο άνετες διαδρομές, επιτρέπουν όμως να φοράτε και να βγάζετε εύκολα το κολάν πάνω από τα υποδήματα, ενώ το σφιχτό λάστιχο στο στρίφωμα εμποδίζει το κολάν να γλιστρήσει και να ανέβει ψηλότερα στο πόδι σας.

Οι επιπλέον λεπτομέρειες, όπως η ανακλαστική λωρίδα στην πίσω τσέπη που κλείνει με φερμουάρ, σας προσφέρουν έναν κομψό τρόπο για να παραμένετε ασφαλείς και ορατοί.

Nike Free Run+ 2 Shield

Από τότε που έκαναν το ντεμπούτο τους το 2004, οι τεχνολογίες Nike Free και φυσικής κίνησης έχουν επανακαθορίσει τον τρόπο σχεδιασμού των υποδημάτων τρεξίματος. Η έρευνα έχει δείξει ότι η τεχνολογία Nike Free βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας, της αντοχής και της ευκαμψίας του πέλματος.

Για να απολαμβάνετε αυτά τα πλεονεκτήματα ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, το Nike Free Run+ 2 Shield προσφέρει φυσική κίνηση με όλη την προστασία που χρειάζεστε. Το δικτυωτό σχέδιο του πάνω τμήματος, το οποίο έχει σκοπό να παρέχει υποστήριξη ακολουθώντας την ανατομία του πέλματος, διαθέτει πλέον ανακλαστικό υλικό για μεγιστοποίηση της ορατότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού - τέλειο για τις μικρότερες μέρες του χειμώνα.

Ταυτόχρονα, τα υλικά που έχουν υποστεί επεξεργασία Durable Water Resistant (DWR ) και το σφιχτά υφασμένο δικτυωτό υλικό βοηθούν ώστε να απομονώνεται το πέλμα σας από τη βροχή και το κρύο και παράλληλα του επιτρέπουν να αναπνέει και να έχει ευελιξία. Η τέλεια συντροφιά για τρέξιμο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ

Jacket Nike Storm Fly X Max

Παρ' ότι είναι ένα ελαφρύ jacket, το Nike Storm Fly X Max είναι ένα ένδυμα "βαριάς χρήσης" όσον αφορά τη δυνατότητά του να σας κρατά στεγνούς. Η χρήση του υφάσματος υψηλών επιδόσεων Storm-FIT 10 ανεβάζει τη δυνατότητά του να παραμένει αδιάβροχο σε ένα επίπεδο ικανό να αντέχει σε πίεση νερού 10.000 mm - ισοδύναμο μιας καταρρακτώδους βροχής - επιτρέποντας παράλληλα την εξάτμιση του ιδρώτα. Η αφαιρούμενη κουκούλα, η οποία είναι ειδικά κατασκευασμένη για τρέξιμο, παραμένει στη θέση της καθώς τρέχετε, συγκρατούμενη γερά από τα εμπρός και πίσω κορδόνια, ενώ το ενσωματωμένο, αποσπώμενο προστατευτικό τμήμα για το πρόσωπο (μάσκα) παρέχει πρόσθετη κάλυψη και προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Οι λεπτομέρειες από ανακλαστικό υλικό στο jacket διασφαλίζουν ότι παραμένετε ορατοί ακόμα και σε διαδρομές με χαμηλό φωτισμό.

Κολάν Nike Element Shield

Ένα εξαιρετικά άνετο κολάν για τρέξιμο, για να παραμένετε ζεστοί και στεγνοί. Το ύφασμα Dri-FIT απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα οδηγώντας τον στην επιφάνεια του ενδύματος, όπου εξατμίζεται γρήγορα βοηθώντας σας να παραμένετε άνετοι και στεγνοί. Το ύφασμα διαθέτει τραχιά επιφάνεια που παγιδεύει τον ζεστό αέρα ανάμεσα στις ίνες για ζεστασιά και αίσθηση απαλότητας πάνω στο δέρμα. Τα πιο εκτεθειμένα τμήματα του ποδιού - το εμπρός τμήμα του μηρού και η γάμπα - προστατεύονται από τη βροχή με φάσες από ύφασμα που έχει υποστεί επεξεργασία Durable Water Resistant (DWR) σε στρατηγικά σημεία. Το σχέδιο περιλαμβάνει αρθρωτή διαμόρφωση στο γόνατο για μεγαλύτερη γκάμα κινήσεων και φυσική εφαρμογή κατά τη διάρκεια του τρεξίματος αλλά και ανακλαστικά στοιχεία για να παραμένετε ορατοί.

Nike LunarGlide+ 3 Shield

Εξαιρετική ευστάθεια, απόσβεση κραδασμών με ιδιαίτερα μαλακή αίσθηση και ασφαλής εφαρμογή - τα τρία αυτά στοιχεία συνδυάζονται στο Nike LunarGlide+ 3 εξασφαλίζοντας ομαλό διασκελισμό και τέλεια υποστήριξη από ένα υπόδημα που είναι ελαφρύ, εύκαμπτο και διευκολύνει την αναπνοή του πέλματος. Το Nike LunarGlide+ 3 διαθέτει τη χαρακτηριστική σφήνα του συστήματος Dynamic Support, η οποία παρέχει ομαλές μεταβάσεις του πέλματος στις διάφορες θέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Διαθέτει επίσης το εξαιρετικά μαλακό αφρώδες υλικό Lunarlon, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με βελτιωμένο τρόπο κατά μήκος του πάτου για σωστή απόσβεση των κραδασμών και άνεση, αλλά και ένα καινοτομικό λουράκι στο μέσον του πέλματος για καλύτερη εφαρμογή και υποστήριξη.

Το σχέδιο του Nike LunarGlide+ 3 περιλαμβάνει μια ειδικά κατασκευασμένη εσωτερική σόλα για ζεστασιά, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική όταν υπάρχει πιθανότητα να βραχούν τα πέλματά σας. Οι βαθιές αυλακώσεις στη σόλα (με διαφορετική διαμόρφωση στην ανδρική και στη γυναίκεια έκδοση ώστε να ταιριάζουν στα ιδιαίτερα στυλ τρεξίματος του κάθε φύλου) και οι προεξοχές από πράσινο καουτσούκ διατηρούν αποτελεσματικό το διασκελισμό σας και σταθερό το πάτημά σας στο έδαφος, ειδικά όταν αυτό είναι υγρό ή γλιστερό. Τα πάνω τμήματα καθαρίζονται εύκολα κι αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσέχετε μήπως πατήσετε σε σημεία που έχουν λάσπες ενώ η υψηλή ανακλαστικότητα εξασφαλίζει ότι θα είστε ορατοί ακόμα κι όταν το φως είναι λιγοστό.

Nike+ SportWatch GPS με την υποστήριξη της TomTom

Το Nike+ SportWatch GPS με την υποστήριξη της TomTom είναι το πιο δυναμικό ρολόι χειρός για αθλητές. Συνδυάζει ένα απλό σύστημα πλοήγησης, ένα όμορφο σχέδιο, λειτουργία εντοπισμού μέσω GPS και την παροχή κινήτρων από το Nike+, την κορυφαία διεθνώς κοινότητα δρομέων που διαθέτει περισσότερα από 4 εκατομμύρια μέλη.

Η τεχνολογία GPS λειτουργεί παράλληλα με τον αισθητήρα Nike+, οπότε είτε κατευθύνεστε προς κάποιο κλειστό χώρο είτε προς την ύπαιθρο, κάθε μίλι που διανύετε απομνημονεύεται. Μια καινοτομική, αδιάβροχη οθόνη αφής σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε με ένα άγγιγμα τον εσωτερικό φωτισμό, να σημειώνετε γύρους και να προσαρμόζετε τα δεδομένα που θέλετε να βλέπετε καθώς τρέχετε, ακόμα και τις μέρες με κακοκαιρία και έντονη βροχή.

Σακίδιο Πλάτης Nike Cheyenne Vapor

Το σακίδιο πλάτης Nike Cheyenne Vapor είναι κατασκευασμένο από το πανάλαφρο υλικό Nike Hypervoid - με διάτρητη επένδυση που μειώνει την αναπήδηση και τη μετατόπιση - για τέλεια σχεδιασμένη ευστάθεια ώστε ο εξοπλισμός σας να διατηρείται προστατευμένος.

Η πίσω επιφάνεια τύπου Nike Aerospan έχει κοίλο σχέδιο για να διατηρείται το σακίδιο σε απόσταση από το σώμα, αυξάνοντας έτσι τη ροή του αέρα και περιορίζοντας την περιοχή όπου μπορεί να παγιδευτεί ιδρώτας. Το σύστημα ρύθμισης οκτώ σημείων εξασφαλίζει περαιτέρω τέλεια εφαρμογή σε κάθε σώμα. Το σακίδιο διαθέτει επίσης αφαιρούμενο κάλυμμα προστασίας από τη βροχή με ανακλαστικά στοιχεία ώστε να εξασφαλίζει ότι ο εξοπλισμός σας παραμένει στεγνός και εσείς παραμένετε ορατοί…

100% chance of a Run!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube