Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Europa League έμεινε ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος» νίκησε 2-1 την Σάμροκ Ρόβερς και έτσι… τούμπαρε στην βαθμολογία την Ρούμπιν Καζάν, η οποία ηττήθηκε 1-0 από την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Το υπέροχο γκολ του Βιεϊρίνια (63’) «διέλυσε τα σύννεφα» που είχε σηκώσει προς στιγμήν πάνω από την Τούμπα ο Σέπαρντ (48’). Ο Λαζάρ (12’) είχε δείξει τον δρόμο για τη νίκη.

Μετρίασε τη χαρά ο τραυματισμός του Λίνο, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη. Αγωνία για Αθανασιάδη.


Βαθμολογία - 1ος όμιλος:

Tότεναμ 7
ΠΑΟΚ 5
Ρούμπιν 4
Σάμροκ 0

Επόμενη αγωνιστική (3/11):

Ρούμπιν Καζάν-Τότεναμ
Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ

Πώς έπαιξε:

Το μικρότερο δυνατό ρίσκο από τον Λάζλο Μπόλονι στην κατάρτιση της ενδεκάδας. Στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου, τερματοφύλακας ήταν ο Χαλκιάς, ακραίοι μπακ οι Λίνο, Έτο, στόπερ οι Μαλεζάς, Τσιρίλο, αμυντικά χαφ οι Αρίας, Λαζάρ, επιτελικός ο Ίβιτς, αριστερά του ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.



Οι ρόλοι (των δύο ομάδων) και το σενάριο (του αγώνα) είχαν μοιραστεί καιρό τώρα. Ο ΠΑΟΚ σε αυτόν του πρωταγωνιστή, η Σάμροκ Ρόβερς σε εκείνον του «αγχωμένου να φανεί στο γυαλί» κομπάρσου και τον σεναριογράφο να μην διστάζει να αποκαλύψει το main body της «ταινίας».

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό οι «ασπρόμαυροι» - έστω κι αν δεν είχαν όλα τους «όπλα» στην διάθεσή τους - δεν θα επέτρεπαν στιγμή στους Ιρλανδούς να τους αμφισβητήσουν. Οι τελευταίοι πάντως δεν εμφανίστηκαν ιδιαίτερα πρόθυμοι να ακολουθήσουν πιστά το σενάριο.

Όχι ότι είχαν μεγάλη τύχη να «γράψουν» τη δική τους αρχή, μέση και τέλος, αλλά πάντως προσπάθησαν. Με τη δική τους ποδοσφαιρική λογική, δηλαδή μαζική άμυνα κι έχει ο Θεός, κι αν τυχόν βγει κάποια καλή αντεπίθεση ακόμη καλύτερα.

Μια ωραία επινόηση του Λαζάρ, ένα εξίσου υπέροχο τελείωμα, «έλυσε» τον γρίφο «πώς θα διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα».

Η ανασφάλεια που μετέφερε ο Τόμπσον στις πρώτες αγχωτικές του κινήσεις αρκούσε για να παροτρύνει τους ποδοσφαιριστές του Μπόλονι να δοκιμάζουν την τύχη τους από μέση και μακρινή απόσταση. Η αστοχία τους (σε 12 σουτ μόλις τα 2 στον στόχο) ήταν ο λόγος για να μείνει το σκορ σε νορμάλ επίπεδο.

Και την πρώτη «ολιγωρία» του ο ΠΑΟΚ την «πλήρωσε» με την ισοφάριση. Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο Σέπαρντ σαν… κύριος, έστειλε με το «κεφάλι» την μπάλα στα δίχτυα και τους γηπεδούχους να «χτυπούν» τα δικά τους κεφάλια στον τοίχο που από το πουθενά βρέθηκαν πάλι στο σημείο μηδέν.

Ήταν επόμενο πως οι Θεσσαλονικείς θα χρειαστούν χρόνο για να ανασυνταχθούν και να καταλάβουν από που τους ήρθε. Πέραν τούτου, όμως, κάποιες έπρεπε να βγει μπροστά και να το πάρει πάνω του. Σαν πραγματικός ηγέτης, ο Βιεϊρίνια όταν πλέον η μπάλα «έκαιγε» έφερε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού και εκεί διατηρήθηκε μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα.





ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (λ.τ. 29' Σνάουτσνερ), Έτο, Αρίας, Λαζάρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (61' Γεωργιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Ρομπέρ, Κίτσιου.

Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μάρεϊ, Ράις, Ο’ Ντόνελ, Ομάν, Πάτερσον (74' Φιν), Τέρνερ (74' Κίλνταφ), Ντένεχι, Σέπαρντ (84' Μακ Κέιμπ).

Στον πάγκο: Μπρους, Σιβς, ΜακΚόρμακ, Ρίκετς.

Διαιτητής: Τόνι Ασούμαα
Γήπεδο: Τούμπα


szolj hozza: P2-1S

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.