Η περυσινή αποτυχημένη σεζόν – μία ακόμα – παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν αλλά και το καλοκαιρινό σίριαλ με την παραμονή ή όχι των αδελφών Αγγελόπουλων, δημιούργησε μία καινούρια κατάσταση για την ομάδα του Πειραιά. Όλα τα βαριά συμβόλαια και ονόματα, με εξαίρεση τον Βασίλη Σπανούλη, αποχώρησαν και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που έμεινε στο «τιμόνι» της ομάδας καλείται να φτιάξει μία ομάδα από ταλαντούχα και νέα παιδιά.

Το άγχος και η πίεση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια πλέον δεν υφίσταται και ο νέος Ολυμπιακός, αν μη τι άλλο, έχει τον χρόνο να «χτιστεί».

Αστέρι: Ακούστηκαν πολλά αλλά ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να παραμείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού και να γίνει ο απόλυτος ηγέτης για την νέα χρονιά. Ο V-Span θα είναι αυτός που γύρω του «χτίζεται» η ομάδα και θα αναλάβει στα δύσκολα να βγάλει τα «κάστανα από την φωτιά».

Συν: Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα ουσιαστικά εγγυάται ότι το πάθος, η θέληση και η δίψα για διάκριση θα περισσεύουν. Παίκτες που τώρα κάνουν το μεγάλο βήμα, άλλοι που έχουν δείξει μία πρώτη εικόνα του ταλέντου τους και θέλουν να καθιερωθούν σε συνδυασμό με τους έμπειρους και μεγαλύτερους, αν μη τι άλλο, δημιουργούν ένα ενδιαφέρον κράμα που μένει να δείξει στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει.

Πλην: Το παραπάνω που μπαίνει στη λίστα με τα συν, ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα και αρνητικό παράγοντα. Οι πολλοί νέοι αλλά και νεαροί παίκτες που υπάρχουν στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού δεν θα έχουν την εμπειρία αλλά και τις παραστάσεις που είχαν οι προκάτοχοί τους.

Ερωτηματικό: Ο Μάρκο Κέσελ. Αποκτήθηκε την προηγούμενη σεζόν με πολλές καλές συστάσεις και μία εξαιρετική παρουσία στο Μουντομπάσκετ. Με την φανέλα του Ολυμπιακού ωστόσο ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό για τη νέα σεζόν.

Το ρόστερ:

4. Κάιλ Χάινς-φόργουορντ (1.98μ, 25χρ)-ΗΠΑ
5. Καϊλίν Λούκας-γκαρντ(1.85μ, 22χρ)-ΗΠΑ
6.Πέρο Άντιτς-φόργουορντ(2.10μ, 29χρ)-ΠΓΔΜ
7.Βασίλης Σπανούλης-γκαρντ(1.93μ, 29)-Ελλάδα
8. Παναγιώτης Βασιλόπουλος-φόργουορντ(2.03μ, 27χρ)-Ελλάδα
9. Ματ Χάουαρντ-φόργουορντ(2.03μ, 22χρ)-ΗΠΑ
10.Μάρκο Κέσελ-φόργουορντ(2.08μ, 22χρ)-Σερβία
11. Μιχάλης Πελεκάνος-φόργουορντ(1.98μ, 30χρ)-Ελλάδα
12. Λάζαρος Παπαδόπουλος-σέντερ(2.10μ, 31χρ)-Ελλάδα
13.Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους-γκαρντ(1.93μ, 23χρ)-Λιθουανία
14. Ανδρέας Γλυνιαδάκης-σέντερ(2.15μ, 30 χρ)-Ελλάδα
15.Γιώργος Πρίντεζης-φόργουορντ(2.02μ, 26χρ)- Ελλάδα
16. Κώστας Παπανικολάου-φόργουορντ(2.03μ, 21χρ)-Ελλάδα
17. Βαγγέλης Μάντζαρης-γκαρντ(1.96μ, 21χρ)-Ελλάδα
18. Κώστας Σλούκας-γκαρντ(1.90μ, 21χρ)-Ελλάδα
19. Δημήτρης Κατσίβελης-γκαρντ(1.96μ, 20χρ)-Ελλάδα

Προπονητής: Ντούσαν Ίβκοβιτς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube