Σίγουρος πως η ομάδα του δεν θα πτοηθεί από την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκη» και πεπεισμένος πως το αποτέλεσμα ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δεν είναι τελικός εμφανίστηκε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ.

«Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη και ποιοτική ομάδα, που αρέσκεται στο να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο. Μπορεί σε ατομικό επίπεδο να μην είναι τόσο δυνατοί, αλλά διαθέτουν καλό σύνολο και είχαν καλή απόδοση στα δύο προηγούμενα ματς. Ξέρουμε πως το έργο μας θα είναι δύσκολο», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν μας απασχολούν τα παλαιότερα αποτελέσματα του Ολυμπιακού απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ούτε μας φοβίζει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Δεν ασχολούμαστε με την ατμόσφαιρα στις κερκίδες ή οτιδήποτε μπορεί να γίνεται εκεί. Είδαμε τι έγινε και στον αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία. Μόνο επιπλέον ώθηση μπορούμε να πάρουμε από το κλίμα».

Όσο για το αν συμφωνεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, πως το αποψινό ματς κρίνει τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης για τις δύο ομάδες, ο τεχνικός των πρωταθλητών Γερμανίας ανέφερε: «Μέχρι τώρα έχουμε μόνο έναν βαθμό και θα πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε κι άλλους αν θέλουμε να παραμείνουμε στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Πάντως ο αγώνας αυτός δεν είναι τελικός. Παίξαμε καλά στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά δεν πήραμε τους βαθμούς που δικαιούμασταν. Αν καταφέρουμε να πάρουμε 4 ή 6 βαθμούς από τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό, θα έχουμε βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός όμως είναι σε ακόμη πιο άσχημη θέση, γιατί δεν έχει βαθμό».

Τέλος, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και στάθηκε στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Εμείς δυστυχώς έχουμε αρκετά προβλήματα. Διαθέτω μόνο έναν έμπειρο επιθετικό και δεν έχω άλλες λύσεις. Ουσιαστικά θα αγωνιστούν οι παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι», ανέφερε.

Η πιθανότερη σύνθεση της Ντόρτμουντ είναι η ακόλουθη (4-2-3-1): Βαϊντενφέλερ (τερματοφύλακας), Πιστσέκ (δεξί μπακ), Λέβε (αριστερό μπακ), Σούμποτιτς, Χούμελς (στόπερ), Μπέντερ, Γκουντογκάν ή Κελ (κεντρικά χαφ), Γκρόσκροϊτς ή Καγκάουα (δεξί χαφ), Πέρισιτς (αριστερό χαφ), Γκέτσε (επιτελικός μέσος), Λεβαντόφσκι (σέντερ φορ).

Την αποστολή της Ντόρτμουντ δεν ακολούθησαν οι τραυματίες Λούκας Μπάριος, Πάτρικ Ογουομογέλα, Γιούλιαν Κοχ και Τόνι ντα Σίλβα, ωστόσο σε αυτή βρίσκονται οι Λούκας Πιστσέκ και Μαρσέλ Σμέλτσερ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύουν οι τέσσερις παίκτες της Ρεάλ για τη συμπεριφορά τους κόντρα στην Ατλέτικο

Μαρτίνες: «Λιγότερη πίεση με Παρί, γιατί θα βρίζουν εμένα»

Έρευνα από την UEFA για πανηγυρισμούς των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης μετά την πρόκριση επί της Ατλέτικο

Άλβαρες: «Έχω δει χίλιες φορές τη φάση, δεν ακούμπησα δύο φορές την μπάλα»

Ατλέτικο: Καταγγέλλει την συμπεριφορά παικτών της Ρεάλ και ζητά την τιμωρία τους

Στο «Μετροπολιτάνο» ο τελικός του Champions League του 2027!

Μαρινάκης: «Από τη στιγμή που Ολυμπιακός και Νότιγχαμ παίξουν στο Champions League, μία από τις δύο θα το πάρει»

Πήρε θέση για το επίμαχο πέναλτι του Άλβαρες ο Φαν Μπάστεν: «Άγγιξε την μπάλα μια φορά, η UEFA πρέπει να το διορθώσει»

Μαρτσίνιακ: «Δεν με ειδοποίησε παίκτης της Ρεάλ για τη διπλή επαφή του Άλβαρες»

Πέρασε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και… πλησιάζει στη League Phase του Champions League ο Ολυμπιακός!