Στην παρέα των Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Εφές ήρθε να προστεθεί φέτος η Γαλατάσαραϊ. Ο ιστορικός σύλλογος έρχεται όχι απλώς να μπει «σφήνα» στις δύο παραδοσιακές μπασκετικές δυνάμεις της χώρας, αλλά και να κερδίσει μία θέση στην ελίτ της Ευρώπης. Το πρώτο βήμα έγινε, με την παρουσία της στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μία επιτυχία που ήρθε με το «σπαθί» της Γαλατά, καθώς χρειάστηκε να περάσει διαδικασία προκριματικών αποκλείοντας μεταξύ άλλων και τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι έκανε εξαιρετικές προσθήκες στο ρόστερ της, με παίκτες επιπέδου ΝΒΑ, όπως οι Σονγκάιλα και Πατσούλια, αλλά κι έμπειρους στην Ευρώπη όπως οι Λάκοβιτς, Αρσλάν και Λούκας. Παράλληλα διατήρησε τον κορμό των Σιπ, Σούμπερτ, Ατσίκ και Άντριτς, ενώ έχασε μόνο τους Κούτζο, Τζόνσον και Ράντσικ.

Αστέρι: Ο Ντάριους Σονγκάιλα επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από οκταετή αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ. Ο πολύπειρος Λιθουανός πάουερ φόργουορντ δίνει άλλη... ποιότητα στη ρακέτα της «Γαλατά» και μαζί με τον έτερο ΝΒΑερ, Ζάζα Πατσούλια, που ωστόσο θα φύγει όταν τελειώσει το lockout, συνθέτουν ένα σούπερ δίδυμο ψηλών.

Συν: Για πρωτάρα ομάδα, η Γαλατάσαραϊ διαθέτει εξαιρετικό υλικό, γεμάτο σε όλες τις θέσεις. Ας όψονται τα εκατομμύρια που δαπανούν οι Τούρκοι για το μπάσκετ (κι όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια.

Πλην: Οι πολλοί νέοι παίκτες της ομάδας, οι περισσότεροι εκ των οποίων μάλιστα ενσωματώθηκαν καθυστερημένα ελέω Ευρωμπάσκετ, θα χρειαστούν χρόνο για να αποκτήσουν την κατάλληλη χημεία.

Ερωτηματικό: Θα καταφέρει η Γαλατάσαραϊ να... κολυμπήσει στα βαθιά νερά της Ευρωλίγκας; Και, κυρίως, θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο πρόσωπο και μακριά από την Κωνσταντινούπολη;

Το ρόστερ

4. Τζος Σιπ-Φόργουορντ (1,96μ., 25χρ.) ΗΠΑ
5. Γιάκα Λάκοβιτς-Γκαρντ (1,86μ., 33χρ.) Σλοβενία
8. Τσανέρ Τοπάλογλου-Φόργουορντ (2,00μ., 26χρ.) Τουρκία
9. Πρέστον Σούμπερτ-Φόργουορντ (1,98μ., 32χρ.) ΗΠΑ
11. Τουτκού Ατσίκ-Γκαρντ (1,94μ., 31χρ.) Τουρκία
12. Λούκσα Άντριτς-Σέντερ (2,10μ., 26χρ.) Κροατία
13. Ζάζα Πατσούλια-Σέντερ (2,10μ., 27χρ.) Γεωργία
14. Χαλούκ Γιλντιρίμ-Φόργουορντ (2,00μ., 39χρ.) Τουρκία
16. Εβρέν Μπουκέρ-Γκαρντ (1,94μ., 26χρ.) Τουρκία
17. Σερτάτς Σανλί-Σέντερ (2,09μ., 20χρ.) Τουρκία
19. Φουρκάν Αλντεμίρ-Φόργουορντ (2,07μ., 20χρ.) Τουρκία
22. Τζαμόν Λούκας-Γκαρντ-Γκαρντ (1,91μ., 27χρ.) ΗΠΑ
25. Ντάριους Σονγκάιλα-Φόργουορντ (2,06μ., 33χρ.) Λιθουανία
33. Εντέρ Αρσλάν-Γκαρντ (1,88μ., 28χρ.) Τουρκία
41. Τσεχβέρ Οζέρ-Φόργουορντ (2,05μ., 26χρ.) Τουρκία

Προπονητής: Οκτάι Μαχμούτι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube