Τι κι αν κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας; Η περσινή χρονιά ΔΕΝ ήταν πετυχημένη για την Μπαρτσελόνα, αφού απουσίαζε από το Final 4 που φιλοξενήθηκε στην πόλη της. Ας όψεται ο Παναθηναϊκός... Φέτος οι Καταλανοί θέλουν να πάρουν ρεβάνς από τον εαυτό τους και να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Και δείχνουν ικανοί να τα καταφέρουν. Μπορεί να αποχώρησαν σημαντικές μονάδες όπως οι Ρούμπιο, Λάκοβιτς, Μόρις, Μπαζίλε, Άντερσον και Γκριμάου, αλλά τα κενά που άφησαν (υπερ)καλύφθηκαν με σπουδαίες μεταγραφές: Χουέρτας, Έιντσον και Ουάλας ενισχύουν σημαντικά το ρόστερ των «μπλαουγκράνα». Και ποιος ξέρει, ίσως αν συνεχιστεί το lockout να φορέσουν τη φανέλα της ομάδας και οι αδερφοί Γκασόλ!

Αστέρι: Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς της Μπαρτσελόνα. Βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, προέρχεται από ένα εκπληκτικό Ευρωμπάσκετ όπου αναδείχθηκε MVP και συνήθως είναι ασταμάτητος.

Συν: Τι άλλο από το υπερπλήρες ρόστερ; Η Μπαρτσελόνα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις, κοντά στο καλάθι και μακριά από αυτό. Πιθανώς να διαθέτει το καλύτερο υλικό από όλες τις ομάδες της Ευρώπης.

Πλην: Το πλεονέκτημα της «Μπάρτσα» είναι ταυτόχρονα και ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον προπονητή της, Τσάβι Πασκουάλ. Πώς θα μοιράσει το χρόνο; Πώς θα βρει τα κατάλληλα σχήματα; Πόσο σύντομα θα αποκτήσει η ομάδα την κατάλληλη χημεία; Ερωτήματα που μένει να απαντηθούν μέσα στη σεζόν.

Ερωτηματικό: Η αγωνιστική κατάσταση του Πιτ Μάικλ. Ο υπερπολύτιμος Αμερικανός φόργουορντ επιστρέφει μετά από σχεδόν ένα χρόνο αποχής. Αν εμφανιστεί στο ίδιο επίπεδο με αυτό προ του τραυματισμού του, η «Μπάρτσα» θα έχει κερδίσει μία σπουδαία μονάδα.

Το ρόστερ

8. Βίκτορ Σάδα-Γκαρντ (1,92μ., 27χρ.) Ισπανία
9. Μαρσελίνιο Χουέρτας-Γκαρντ (1,90μ., 28χρ.) Βραζιλία
11. Χουάν Κάρλος Ναβάρο-Γκαρντ (1,91μ., 31χρ.) Ισπανία
13. Κόστα Πέροβιτς-Σέντερ (2,17μ., 26χρ.) Σερβία
17. Φραν Βάσκεθ-Σέντερ (2,09μ., 28χρ.) Ισπανία
18. Σι Τζέι Ουάλας-Φόργουορντ (2,06μ., 29χρ.) ΗΠΑ
20. Τζο Ίνγκλες-Φόργουορντ (2,03μ., 24χρ.) Αυστραλία
21. Μπονιφάς Εντόνγκ-Σέντερ (2,13μ., 34χρ.) Σενεγάλη
22. Τσάβι Ραμπασέδα-Φόργουορντ (2,01μ., 22χρ.) Ισπανία
25. Έραζεμ Λόρμπεκ-Σέντερ (2,08μ., 27χρ.) Σλοβενία
31. Τσακ Έιντσον-Γκαρντ (2,02μ., 31χρ.) ΗΠΑ
33. Πιτ Μάικλ-Φόργουορντ (1,97μ., 33χρ.) ΗΠΑ

Προπονητής: Τσάβι Πασκουάλ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube